Menu

Profiel nr. 68044

Ervaren ondernemer zoekt productie en/of handelsbedrijf met eigen merk

16/05/2019 Geplaatst

Gevestigd in

Meerdere regio’s mogelijk

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Voedingsindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 50

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

1.000.000 - > 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - > 5.000.000

Resultaat voor belasting

100.000 - > 5.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ervaren ondernemer zoekt bedrijf om over te nemen en zelfstandig verder te ontwikkelen. Het bedrijf produceert merkartikelen voor de consumentenmarkt in Europa en is een belangrijke speler met een goede reputatie in haar afzetmarkt. Ondernemer is bedreven in groeirealisatie en heeft door jarenlange ervaring een sterke affiniteit met de Europese levensmiddelen- en drankenindustrie.

Het gezochte bedrijf is toe aan de volgende groei- of professionaliseringsfase en zoekt nieuw en passend ownership om deze nieuwe toekomst daadwerkelijk vorm te geven en te leiden.

Branche / karakteristieken

 • Actief in de markt van consumentenartikelen en merken.
 • Het bedrijf is een belangrijke speler in haar afzetmarkt en heeft een goede reputatie
 • Consumentenartikelen met (hoge) toegevoegde waarde.
 • Bedrijf ontwikkelt (deels) producten onder eigen merknaam.
 • Productie in eigen beheer of deels uitbesteed.
 • Voorkeur voor de voedingsmiddelenindustrie en drankensector.

Activiteiten van het bedrijf

Ervaring in directieposities bij diverse gerenommeerde productiebedrijven voor merkartikelen voor de consumentenmarkt in Europa. Ervaren in het laten groeien en financieel en operationeel gezond maken van organisaties, waaronder bedrijven met familiekarakter. Sterke achtergrond in marketing, verkoop en innovatie. Kandidaat beschikt over een uitstekend netwerk in met name Nederland, Duitsland en België̈.

De kandidaat heeft de afgelopen 7,5 jaren gewerkt als Algemeen Directeur bij een internationaal georiënteerde onderneming in de snackindustrie (marktleider in Nederland en België̈). Het bedrijf beschikt over meerdere productielocaties, waarvoor de kandidaat directe verantwoording droeg. De onderneming is onder zijn leiding en in opdracht van de aandeelhouders succesvol geherstructureerd en verkocht aan strategische kopers. Daarvoor heeft hij gedurende een periode van 5 jaar in Duitsland gewoond en gewerkt als Algemeen Directeur voor een groot internationaal voedingsmiddelenbedrijf met eigen productiefaciliteit. 


Onderscheidend vermogen

Kandidaat heeft de kennis en vaardigheden om een bedrijf succesvol te laten groeien. De kandidaat heeft door zijn jarenlange ervaring in commerciële- en algemeen leidinggevende functies in de Europese voedingsmiddelen- en dranken industrie een uitstekende affiniteit met de markt voor consumentenartikelen ontwikkeld en is hierdoor in staat premium merken en concepten (inter)nationaal te positioneren en succesvol uit te bouwen. Daarnaast beschikt de kandidaat over ondernemerservaring en ruime ervaring in het werken met investeringsmaatschappijen.

Specialiteit

 • Deze kandidaat is sterk in het identificeren en realiseren van groeikansen en het verder professionaliseren van bedrijven.
 • Hij heeft ervaring in het leiden, innoveren en herstructureren van organisaties.
 • De kandidaat heeft in diverse trajecten met succes samengewerkt met investeringsmaatschappijen.

Overig

Soort overname

Kandidaat is in staat snel te schakelen en beschikt over financiële middelen en een groot investeringsnetwerk. Zowel gedeeltelijke als volledige overname mogelijk.