Profiel nr. 107302

MBI-participatie gezocht in Industrie/Bouw door stevig Finance-Operations duo

22/12/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Meerdere regio’s mogelijk

Algemene informatie

Branche

Meerdere branches

Soort bedrijf

Meerdere opties

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - > 50

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € > 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 2.500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 1.000.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Gezocht wordt naar een (project)organisatie op het gebied van productie/onderhoud waar behoefte is aan versterking en daadkracht op finance en operations. De zoekende partij zijn 2 voormalig collega’s die gezamenlijk een meerderheidsbelang ambiëren. Het duo is complementair en is sterk in het sociaal en verbindend (door)ontwikkelen en optimaliseren van teams en organisaties.

Het ideale team bestaat (op termijn) uit drie aandeelhouders waarvan de derde de zittende of een toekomstige kandidaat is die verantwoordelijk is of wordt voor commercie (klantgezicht).

De ideale participatie is een MBI, maar het is wenselijk dit te benaderen als een Management Buy Out groeimodel met afgestemde en vastgelegde milestones:

 • Een loondienst / inhuur traject van ½ tot 1 jaar;
 • Participatie binnen aanmerkelijk belang (½ tot 1 jaar);
 • Participatie met zicht op meerderheidsbelang (tezamen minimaal 51%) of minderheidsbelang met zeggenschap.
Ideale financiering: initiële participatie maximaal 75K p.p., overige funding bij voorkeur vanuit achtergestelde leningen of inkoop door earnout danwel dividend vanuit participatie. 

Activiteiten van het bedrijf

De financiele motor van dit duo, brengt een indrukwekkende achtergrond in financieel management, HR en strategische planning in projectgeorienteerde omgevingen met zich mee. Met een trackrecord van het optimaliseren van bedrijfsfinancien en het identificeren van groeimogelijkheden, is hij een stevige kracht op het gebied van waardecreatie.

Zijn scherpe analytische vermogen stelt hem in staat om financiele knelpunten te doorgronden, proces-/ERP-optimalisatie door te voeren en innovatieve oplossingen te formuleren. Hij heeft bewezen in eerdere functies niet alleen financiele stabiliteit te waarborgen, maar ook waarde toe te voegen door strategische investeringen en risicobeheer. Zijn vermogen om cijfers te vertalen naar strategische beslissingen maakt hem cruciaal voor de groeiplannen van een onderneming.

De operationele evenknie van dit duo brengt een overvloed aan ervaring in de installatie- en maakindustrie met zich mee. Zijn carrière bevat successen op het gebied van procesoptimalisatie, supply chain management en het leiden van teams naar operationele excellentie. Hij heeft bewezen dat efficiëntieverbeteringen niet alleen kostenbesparingen opleveren, maar ook de algehele prestaties van een onderneming stimuleren. 

Met een scherp oog voor operationele knelpunten en een vastberadenheid om deze aan te pakken, brengt hij niet alleen ervaring maar ook innovatie in het team. Als een verbindende factor tussen teams/mensen met persoonlijke aandacht functioneert hij zonder het collectieve belang uit het oog te verliezen. Zijn vermogen om praktische oplossingen te implementeren in complexe operationele scenario's maakt hem een waardevolle aanwinst voor een onderneming die streeft naar operationele optimalisatie.


Onderscheidend vermogen

Waarom deze combinatie

 • Complementaire Vaardigheden: beide heren vullen elkaar perfect aan. Terwijl de financiele expertise van de een zorgt voor een solide basis, brengt de andere de operationele finesse die nodig is om groei- en ontwikkeldoelstellingen te realiseren.
 • Bewezen Trackrecord: beide hebben bewezen resultaten geboekt in eerdere functies. Dit toont niet alleen hun vaardigheden aan, maar ook hun consistentie in het leveren van tastbare resultaten.
 • Innovatie en Efficiëntie. Ze begrijpen dat groei van een onderneming, medewerker of team niet alleen gaat om het beheren van risico's, maar ook om het omarmen en creëren van kansen.
Deze MBI-kandidaten zijn de katalysator voor verandering en vooruitgang. Ze brengen niet alleen hun individuele talenten, maar ook een gedeelde visie om een onderneming te transformeren. In een tijd waarin de installatie-en maakindustrie vraagt om wendbaarheid, stabiliteit en groei, is deze combi de strategische keuze voor een succesvolle toekomst. Samen zijn ze klaar om de uitdagingen aan te gaan, kansen te benutten en een onderneming te leiden naar nieuwe hoogten van succes. 

Overig
​ 

MBI-participatie gezocht in Industrie/Bouw door stevig Finance-Operations duo
Regio
Meerdere regio’s mogelijk
Type
Te koop gevraagd
Omzet
2.500.000 - > 5.000.000
Overname
0 - 2.500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.