Webwinkel te koop

Slaat jouw ondernemershart een slagje over als je ergens een webwinkel te koop ziet staan? Dan is een bedrijf overnemen je wellicht wel op het lijf geschreven. Durf toe te geven aan de ondernemersdroom die door je hoofd heen spookt. En start de (intensieve) zoektocht naar een geschikte webshop om te kopen. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland staan wij je hier maar al te graag in bij!

De zoektocht naar een webwinkel

Zodra je voor jezelf de knoop hebt doorgehakt om de zoektocht naar een webwinkel te starten begin je aan een intensief proces. Maar, doordat het ondernemersbloed je ongetwijfeld door de aderen stroomt komen wij hier samen goed doorheen! Heb je namelijk geen zin om een eigen bedrijf starten óf een webwinkel vanaf de grond op te zetten? Koop er dan een.

Ga na wat voor type producten je wilt verkopen. Hoeveel variatie je hierin wilt. En met wat voor omzet je wilt beginnen. Doordat het kopen van webwinkel niet over één nacht ijs gaat helpen wij je graag verder. Blijf op de hoogte van ons aanbod via onze nieuwsbrief, zoekservice óf plaats een aankoopadvertentie.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe webwinkels te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een webwinkel te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende webwinkel te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Verschillende soorten kopers

Bij het kopen van een webwinkel zijn verschillende soorten kopers te onderscheiden. Zo kan er sprake zijn van een familiebedrijf waardoor een familielid het bedrijf overneemt. Ook zijn er nog vele andere mogelijkheden die bij een webwinkel te koop van toepassing kunnen zijn. Onderstaand hebben wij de meest voorkomende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Financiering van een webwinkel

Staat een webwinkel te koop vanuit je dromen? Dan wil je natuurlijk alles op alles zetten om deze onderneming over te nemen. Echter, in de praktijk blijkt dat financiering vaak een struikelblok vormt voor het afronden van de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht.
 
De oorzaak hiervan is dat een bedrijfsovername financieren vaak niet (volledig) uit eigen vermogen gefinancierd kan worden. Bancair krediet, participatiemaatschappijen én een informal investor kan je hierbij een mogelijke uitkomst bieden. Ook kan de verkoper van de webwinkel je tegemoetkomen door een achtergestelde lening te verstekken. Of door een earn-out regeling op te stellen. Hierdoor worden de kansen vergroot dat de financiering van de webwinkel rondkomt.

Waarde webwinkel berekenen

Een gebrek aan informatie en cijfers kan ervoor zorgen dat je geen idee hebt van de waarde van een webwinkel. Daarom is het van belang om een scan uit te voeren op het gebied van SEO, SEA, juridische, technische- en financiële aspecten. Zodra je als kopende partij hierin verdiept krijg je een betere basis voor het verkrijgen van een financiering.

Daarnaast vormt dit het fundament voor de belangrijke beslissing om de onderhandelingen met de webwinkel te starten. Waar er doorgaans vanuit wordt gegaan dat het richten op winst gebruikelijk is, blijkt dit in de praktijk géén goede methode. Waarom? Het richten op winst heeft weinig te maken met de ondernemingswaarde. Het betreft resultaten in het verleden en geeft geen garantie voor de toekomst. Winst is eenvoudig manipuleerbaar, waardoor de resultaten in de toekomst eenvoudig tegen kunnen vallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Advies op maat

Zoals op deze pagina (waarschijnlijk) al is doorgeschemerd is een webwinkel kopen een complex én intensief proces. Continu kom je voor de keuze te staan om zaken zelf te regelen. Of om een overnameadviseur in te schakelen. Zo kan het noodzakelijk zijn om een specialist in te schakelen.

Om je hierin te helpen stellen wij ons brede netwerk aan overnamespecialisten maar al te graag tot je beschikken. Laat je alleen met het (aller)beste bedrijfsovernameadvies adviseren tijdens de onderhandelingen. En uit onze ervaring blijkt dat een goede bedrijfsovernameadviseur altijd méér geld oplevert, dan hij kost!

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Webwinkel kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Webwinkel verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer