Schoonmaakbedrijf te koop

Als je voor een schoonmaakbedrijf kopen gaat komt hier meer bij kijken dan je in eerste instantie zou verwachten. Daarom helpt Bedrijventekoop.nl je graag om dit in goede banen te leiden. Wij matchen het vraag en aanbod van bedrijven op een zo laagdrempelig en succesvol mogelijke manier. Daarom kan je bij ons dus terecht als je op zoek bent naar een schoonmaakbedrijf om over te nemen. 

Start de zoektocht naar een schoonmaakbedrijf

Breid je huidige schoonmaakbedrijf uit en groei door overname. Of begin juist als ondernemer met een schoonmaakbedrijf. Via Bedrijventekoop.nl vind je het geschikte bedrijf. Lees je goed in met ons boek waarin verschillende stappen van een aankoopproces aan bod komen. Een goede voorbereiding, is het halve werk. Krijg inzicht in welke stappen je allemaal moet nemen, en waar je eventueel een advisuer in de spreekwoordelijke arm kan nemen.

Als je actief op zoek bent naar een schoonmaakbedrijf dan kan je het beste een zoekprofiel plaatsen op onze site. Hierin kan je duielijk aangeven waar aan het bedrijf moet voldoen. Of deze in het zuiden of noorden van Nederland moet zijn. Ook kan je hierin aangeven wat de bedrijfsomvang moet zijn, wat de omzet moet bedragen en wat de overnamesom is. Hierna kan je met de onderneming in contact komen. Als een bedrijf dat voldoet aan je  koopprofiel op ons platform verschijnt ontvang je direct een melding. En zo kom je dus zo snel mogelijk jouw toekomstige onderneming tegen! Leden van Schoonmakend Nederland ontvangen zelfs een mooie korting op het plaatsen van een zoekprofiel.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe schoonmaakbedrijven te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een schoonmaakbedrijf te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende schoonmaakbedrijf te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Ga na wat voor koper je bent

Bij het kopen van een schoonmaakbedrijf zijn verschillende soorten kopers te onderscheiden. Tot welke groep jij behoort hangt af van verschillende factoren. Doorgaans wordt onderscheid gemaakt tussen interne- en externe kopers. Onderstaand hebben wij alle mogelijke kopers voor je op een rijtje gezet.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Hoe financier je een schoonmaakbedrijf?

Zodra jij hét schoonmaakbedrijf van je dromen hebt gevonden kan de financiering nog het laatste struikelblok vormen voordat de daadwerkelijke overdracht afgerond kan worden. Een bedrijfsovername financieren kan (vaak) namelijk niet volledig met eigen vermogen gefinancierd worden. Bancair krediet, participatiemaatschappijen en een informal investor kunnen je hierbij uitkomst bieden. Maar ook de verkopende partij kan je tegemoetkomen door bijvoorbeeld een achtergestelde lening te verstrekken. Of juist een earn-out regeling op te stellen.

Waarde schoonmaakbedrijf berekenen

Een gebrek aan informatie én cijfers kan ervoor zorgen dat je geen idee hebt van de waarde van een schoonmaakbedrijf. Door hierin te verdiepen vergaar je uiteindelijk een betere basis om een financiering te krijgen. Tegelijkertijd vormt dit direct het fundament om te beslissen de onderhandelingen te starten.

Waar het richten op winst doorgaans als gebruikelijk wordt geacht. Blijkt dat dit in de praktijk niet verstandig is om de ondernemingswaarde te bepalen! Zo heeft dit weinig te maken met de daadwerkelijke ondernemingswaarde. Dit gaat namelijk over geboekte resultaten in het verleden die géén garanties geven voor de toekomst. Ook de winst is eenvoudig te manipuleren, waardoor de resultaten in de toekomst eenvoudig tegen kunnen vallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Ontvang persoonlijk advies

Een bedrijfsovername is voor de meesten géén alledaagse kost. Dat is het voor een overnameadviseur wel. Daarom is het op enig moment raadzaam een specialist in te schakelen. Met de kennis en het netwerk van de adviseur is een succesvolle deal dichterbij. Bedrijventekoop.nl beschikt over een groot netwerk van gedegen adviseurs bij jou in de regio. Bekijk hier ons aanbod en bepaal zelf met welke adviseur je vrijblijvend ingesprek wilt gaan. Uiteindelijk brengt deze altijd méér op dan dat deze kost!

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Schoonmaakbedrijf kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Schoonmaakbedrijf verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer