Lunchroom te koop

Slaat je ondernemershart een slagje over als je ergens een lunchroom te koop ziet staan? Dan is een lunchroom kopen je hoogstwaarschijnlijk wel op het lijf geschreven. Durf daarom ook toe te geven aan die ondernemersdroom! En ga voor een lunchroom te koop die voldoet aan ál je wensen. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland staan wij je hier enorm graag in bij. Start je zoektocht nú!

Zoektocht naar een lunchroom

Doorgaans is een lunchroom gevestigd in de buurt van bedrijfsgebouwen. Profiteer van de goodwill én inventaris die een bestaande lunchroom te bieden heeft. Ga verder na of je het onroerend goed wilt kopen óf huren. En bekijk eventueel of ook leegstaande lunchroom waarbij het horecapand zonder overname betrokken kan worden! Mogelijkheden genoeg.

Zodra het ondernemersbloed door je aderen heen stroomt, maar je geen zin hebt om voor een eigen bedrijf starten te gaan. Dan koop je er natuurlijk een! Vanuit ons ruime aanbod lunchrooms zit er altijd wat tussen dat aan al je eisen voldoet. En omdat het kopen van een lunchroom beslist niet over één nacht ijs gaat kan je eenvoudig op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief, zoekservice óf door een aankoopadvertentie te plaatsen.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe lunchrooms te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een lunchroom te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende lunchroom te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Verschillende kopers

Als een lunchroom te koop staat komen hier verschillende soorten kopers op af. Zo kan sprake zijn van een familiebedrijf- en opvolging. Maar, zijn er ook nog tal van andere mogelijkheden die van toepassing kunnen zijn. Over het algemeen zijn grofweg twee soorten kopers te herkennen. Onderstaand hebben wij verschillende interne- en externe kopers weergegeven.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Lunchroom financieren

Heb jij dé lunchroom van je dromen gevonden? Dan kan je waarschijnlijk niet wachten tot je hierin aan de slag bent om de meest overheerlijke broodjes te serveren. Maar, voordat het zover is vormt de bedrijfsovername financieren vaak nog een struikelblok voordat de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht afgerond kan worden.
 
Dit komt doordat de financiering vaak niet (volledig) met eigen vermogen gefinancierd kan worden. Bancair krediet, participatiemaatschappijen óf een informal investor kunnen hierbij mogelijk uitkomst bieden. Ook de verkopende partij kan de koper tegemoet komen door een achtergestelde lening te verstrekken óf door een earn-out regeling op te stellen.

Waarde lunchroom berekenen

Een gebrek aan informatie en cijfers kan ervoor dat je geen idee hebt van de waarde van een lunchroom. Door hierin te verdiepen verkrijg je direct een betere basis om uiteindelijk een financiering te verkrijgen. Daarnaast vormt dit ook het fundament om de beslissing te maken om de onderhandelingen te starten.

Waar het richten op winst bij de waardebepaling doorgaans als gebruikelijk wordt geacht. Blijkt dat dit in de praktijk vaak niet verstandig is. Zo heeft dit in de praktijk weinig te maken met de ondernemingswaarde, omdat dit gaat over resultaten uit het verleden en géén garanties geeft voor de toekomst. Ook is winst eenvoudig manipuleerbaar, waardoor de resultaten in de toekomst eenvoudig tegen kunnen vallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Begeleiding van A tot Z

Zodra een lunchroom te koop staat start een complex én bovenal intensief proces voor zowel koper- als verkoper. Hierbij kom je continu voor de keuze te staan om zelf zaken te regelen óf om een overnameadviseur in de armen te slaan. Soms kan het namelijk noodzakelijk zijn om een specialist in te schakelen bij een bedrijf overnemen.

En daarom stellen wij ons brede netwerk aan overnamespecialisten graag tot je beschikking. Laat je tijdens bijvoorbeeld de onderhandeling bijstaan door een overnamespecialist die emotioneel níet betrokken is bij de overname. Daarom verdient een goede overnameadviseur zich altijd terug!

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Lunchroom kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Lunchroom verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer