Hotel te koop

Heb jij interesse in een hotel dat te koop staat? Dan helpen wij bij Bedrijventekoop.nl je graag verder! En we hebben goed nieuws voor je. Het aantal hotelovernachtingen in ons eigen land groeit namelijk enorm. Daarom is het nú de tijd om een hotel te kopen.

Ga voor die ondernemersdroom

Ben jij een horecaondernemer? En droom je ervan om een eigen hotel te kopen? Durf dan ook toe te geven aan die ondernemersdroom! Wij hebben een ruim aanbod van horecaondernemingen die je hierin voorzien.
 
Bepaal zelf of je gaat voor karakteristiek pand barstensvol karakter. Of een hotel mét juist een hoge capaciteit. Houdt rekening met je budget en blijf op de hoogte van ons ruime aanbod. Meld je aan voor onze gratis nieuwsbriefzoekservice én plaats een aankoopadvertentie.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe hotels te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een hotel te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende hotel te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Wat voor koper ben jij?

Bij een bedrijfsovername zijn verschillende kopers te herkennen. Hoofdzakelijk wordt onderscheid gemaakt tussen een interne koper én een externe koper. Tot welke groep behoor jij?
 
Als je tot een interne koper behoord neem je (waarschijnlijk) een bedrijf over waar je werkt, óf waar je familie werkzaam is. In deze gevallen is dan ook sprake van familieopvoling of een mbo (management buy out). Als je daarentegen tot een externe koper behoord dient sprake te zijn van een mbi (management buy in), strategische overname óf investeerder.

Wat is de waarde van een hotel?

Bij de waarde van een onderneming wordt veelal gekeken naar de winst. Echter, dit is in de meesten gevallen niet de juiste methode. Zo heeft dit weinig te maken met de daadwerkelijke waarde van een hotel. Resultaten vanuit het verleden geven namelijk geen garanties voor de toekomst. Winst is namelijk makkelijk manipuleerbaar. Hierdoor kan je na de overname gemakkelijk voor flinke investeringen komen te staan om hetzelfde resultaat te behalen.
 
Waar moet je dan wel naar kijken? Richt je op de toekomstige resultaten om de marktwaarde van een hotel te bepalen. Focus op kansen én het toekomstig rendement. Laat je niet afleiden door goede resultaten uit het verleden. Op aanvraag nemen wij de jaarrekeningen én toekomstige exploitatiemogelijkheden onder de loep. Reduceer hiermee het risico op een te hoog bod.

Start nu
Bedrijf verkopen

Hulp op maat

Als bedrijfsovernameplatform vinden wij het belangrijk om startende ondernemers te helpen in de zoektocht naar een hotel. Zo hebben zij vaak behoefte aan vakkundig advies op maat. Samen gaan wij hierna op zoek naar een hotelpand op een geschikte locatie. Tijdens dit overnameproces bepaal je zelf wanneer én, óf je een bedrijfsovernameadviseur inschakelt. Ontvang vrijblijvend ondersteuning van een specialist. En zoek er eentje in je regio die je bijvoorbeeld helpt met de onderhandelingen. Jij bepaalt!

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Financiering hotel overname

Bij de overname van een hotel vormt de financiering vaak een struikelblok. Bij de financiering is het gebruikelijk om eigen vermogen te combineren met vreemd vermogen. Mogelijkheden voor de financiering zijn met name eigen vermogen, bancair krediet, participatiemaatschappijen én een informal investor.
 
Daarnaast kan de verkoper je ook te hulp schieten bij de aankoop van een hotel. Zo kan hij een achergestelde lening óf een earn-out regeling aanbieden. Hiermee worden de mogelijkheden vergroot om je ondernemersdroom in vervulling te laten gaan!

Hotel verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer