Garage te koop

Heb jij interesse in een garage te koop? Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland snappen wij dat dit geen alledaagse bezigheid is. Wij helpen je bij de zoektocht naar een ideaal autobedrijf om te kopen, óf een ander soort bedrijf. Zo brengen wij het aanbod van bedrijven snel én doeltreffend bij elkaar.

Start de zoektocht

Bij het kopen van een autogarage dien je rekening te houden met de markt. Zo worden auto’s kwalitatief steeds beter. En is autogebruik tegenwoordig belangrijker dan autobezit. Hierdoor ontstaat overcapaciteit vaan garages. Door consolidatie zullen de bedrijfsovernames de komende jaren dus toenemen.
 
Heb jij interesse in een autobedrijf? Of je nu al actief bent in de autobranche, óf hierin wilt starten. Dan is nú de tijd aangebroken om zelf actie te ondernemen. En wij helpen je hierin graag. Blijf eenvoudig op de hoogte via onze gratis nieuwsbrief, zoekservice óf plaats een aankoopadvertentie.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe garages te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een garage te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende garage te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Wat voor koper ben jij?

Bij een bedrijfsovername zijn verschillende soorten kopers te herkennen. Doorgaans wordt onderscheid gemaakt tussen interne- en externe partijen. Onderstaand hebben wij een overzichtelijk weergegeven wanneer je tot welke groep kopers behoord.
 
Interne partij (doorgaans bij familiebedrijf, óf waar je werkt):
Externe partij (iemand buitenaf het bedrijf):
 

Financiering bedrijfsovername

Heb jij een bedrijf gevonden en kan je niet wachten om het over te nemen? Dan vormt de financiering van de bedrijfsovername vaak nog een struikelblok. Vaak heeft een ondernemer namelijk niet voldoende eigen vermogen om een onderneming volledig over te nemen. Onderstaand hebben wij enkele mogelijkheden op een rijtje gezet waarmee over voldoende vermogen beschikt kan worden.
  • Eigen vermogen
  • Bancair krediet
  • Participatiemaatschappijen
  • Informal investor
Daarnaast kan ook de verkoper een rol spelen bij het kopen van een autogarage. Zo kan door deze partij een achtergestelde lening ter beschikking worden gesteld. Of een earn-out regeling. Hiermee ontstaan meerdere kansen om je droom garage over te nemen.

Waarde van een (auto)garage

Veel personen hebben geen idee wat de waarde van een autogarage is. Vaak ontbreekt het hierbij aan de juiste informatie en cijfers. Tóch is het aan te raden om over meer info en cijfers te beschikken, omdat dit een belangrijke rol speelt bij het verkrijgen van financiering. Op basis van de waardering zal uiteindelijk ook een beslissing genomen worden om de onderhandelingen te starten, óf niet.
 
Waar doorgaans vaak gericht wordt op de winst van een bedrijf, heeft dit weinig te maken met de waarde van een onderneming. Zo geeft een resultaat in het verleden, geen garantie voor de toekomst. Winst is manipuleerbaar. En hierdoor kan na de overname flink geïnvesteerd moeten worden om dezelfde resultaten te krijgen. Kijk daarom juist naar toekomstige resultaten, kansen én rendement om een juiste marktwaarde te bepalen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Advies op maat

De overname van een garage kopen kan zeer complex zijn. Vanaf het moment dat de garage te koop staat. Tot en met de onderhandelingen. Jij bepaalt hierin zelf óf én wanneer jij een bedrijfsovernameadviseur in de arm neemt. Wil jij ondersteuning van een specialist? Dan stellen wij ons brede netwerk van specialisten graag tot je beschikking. Zoek er een in de regio en laat je ondersteunen met bijvoorbeeld de onderhandelingen.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Garage verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer