Camping kopen

Slaat je ondernemershart een slag over als je ergens ‘camping te koop’ ziet staan? Dan is een camping kopen je ongetwijfeld op het lijf geschreven! Als hét grootste bedrijfsovernameplatform brengen wij vraag én aanbod van campings en andere bedrijven snel én doeltreffend bij elkaar. Start de zoektocht!

Zoektocht naar een camping

Kijk jij het programma ‘Ik vertrek’ met een mengeling van jaloezie, bewondering én leedvermaak. Ben jij ervan overtuigd dat jij dit beter kan? Dan ben jij dé persoon die wij kunnen helpen! Indien het ondernemersbloed je door de aders stroomt, maar je geen zin hebt om een camping op te zetten koop je er namelijk eentje!
 
Waan jij jezelf op een mooie plek in de buitenlucht, al werkend in de natuur? Geniet jij van een avontuur boordevol vrije tijd én hard werken? Dan ben jij wellicht dé perfecte camping eigenaar. Bekijk ons ruime aanbod van kleine camping tot groot vakantiepark. Omdat het kopen van een camping niet over één nacht ijs gaat kan je eenvoudig op de hoogte blijven via onze nieuwsbriefzoekservice én het plaatsen van een aankoopadvertentie.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe campings te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een camping te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende camping te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Wat voor koper ben jij?

Bij het kopen van een camping zijn verschillende soorten kopers te herkennen. Zo kan bij een familiecamping sprake zijn van familieopvolging. Maar, er zijn nog vele andere mogelijkheden die van jou op toepassing kunnen zijn. Onderstaand hebben wij daarom de meest voorkomende mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Campingwaarde berekenen

Een gebrek aan informatie én cijfers kan ervoor zorgen dat je geen idee hebt over de waarde van een onderneming. Verdiep je hier daarom ook in, waardoor je direct een betere basis hebt voor het verkrijgen van een financiering. Ook kan dit de basis vormen om te beslissen de onderhandelingen te starten, óf niet.
 
De meesten personen richten zich bij de waardebepaling op de winst van een onderneming. Echter, dit heeft vaak weinig te maken met de waarde van een onderneming. Zo gaat dit over resultaten uit het verleden en geeft dit dus geen garantie voor de toekomst. Ook is de winst eenvoudig te manipuleren, waardoor de resultaten in de toekomst eenvoudig tegen vallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Camping financieren

Heb jij dé droomcamping gevonden? Dan vormt de financiering hiervan vaak nog een struikelbok voordat de daadwerkelijke overdracht afgerond kan worden. Vaak kan de financiering namelijk niet volledig met eigen vermogen gefinancierd worden. Hierdoor kan bancair krediet, participatiemaatschappijen én een informal investor je uitkomst bieden.
 
Echter, ook de verkoper van de camping kan je helpen om de overname door te laten gaan. Hoe? Hij kan namelijk een achtergestelde lening verstrekken óf een earn-out regeling opstellen om je tegemoet te komen.

Ontvang advies op maat

Tijdens het complexe aankoopproces van een camping bepaal je zelf óf je een bedrijfsovernameadviseur inschakelt én wanneer. Zo kan het noodzakelijk zijn om ondersteuning van een specialist te ontvangen. Daarom stellen wij ons brede netwerk van specialisten ter je beschikking. En laat je hiermee ondersteunen tijdens bijvoorbeeld de onderhandelingen.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Camping verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer