Autobedrijf kopen

Als je voor een autobedrijf kopen gaat dan stroomt de passie voor zowel auto's als het ondernemerschap je ongetwijfeld door de aders. Als je een autobedrijf te koop ziet staan slaat je ondernemershart (hoogstwaarschijnlijk) een slagje over. En daarom dien jij nú toe te geven aan die ondernemersdroom. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland begeleiden wij je hier enorm graag in.

De zoektocht naar een autobedrijf

Als je voor een autobedrijf kopen gaat dien je na te gaan hoe de markt eruit ziet. Hieruit blijkt dat auto’s kwalitatief beter wordt. En dat autogebruik belangrijk wordt dan bezit. Combineer dit met het feit dat consumenten steeds meer digitaal aankopen én minder kilometers op asfalt rijden. En je komt tot de conclusie dat er een overcapaciteit aan auto’s ontstaat. Op zijn beurt zorgt dit weer voor consolidaties in het dealernetwerk. Verder kan het groeiende tekort aan gekwalificeerd personeel tot meer ‘capaciteitsovernames’ leiden. Tot slot blijkt dat de autobranche sterk afhankelijk is van het economische klimaat.

Dus, stroomt het ondernemersbloed door je aderen? Maar heb je geen zin om een eigen bedrijf starten door te zetten. Ga dan voor een autobedrijf kopen! Bekijk nú ons ruime aanbod. En blijf eenvoudig op de hoogte via onze nieuwsbrief, zoekservice óf plaats (actief) een aankoopadvertentie. Zo snappen wij als geen ander dat een autobedrijf kopen niet over één nacht ijs gaat.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe autobedrijven te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een autobedrijf te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende autobedrijf te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Verschillende soorten kopers

Bij een autobedrijf kopen zijn verschillende soorten kopers te onderscheiden. Hierbij valt een scheiding te maken tussen interne- en externe kopers. Zo kan sprake zijn van een interne familieopvolging. Maar, zijn er ook tal van andere kopers te herkennen. Onderstaand hebben wij alle mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Financiering autobedrijf kopen

Zodra je hét autobedrijf van je dromen hebt gevonden kan je hoogstwaarschijnlijk niet wachten tot de bedrijfsoverdracht is afgerond. Vaak vormt de financiering het laatste struikelblok voor een bedrijf overnemen definitief afgerond kan worden. Dit komt doordat een bedrijfsovername financieren vaak niet volledig uit het eigen vermogen betaald kan worden. De uitkomst hiervoor? Denk aan bancair krediet, participatiemaatschappijen en een informal investor. Ook de verkopende partij kan jou als koper tegemoetkomen door een achtergestelde lening te verstrekken. Of door een earn-out regeling op te stellen.

Waarde autobedrijf berekenen

Een gebrek aan informatie en cijfers kan ervoor zorgen dat je geen idee hebt van de waarde van een autobedrijf. Om voor jezelf een betere basis voor de financiering te verkrijgen, dien je jezelf hier dus ook in te verdiepen. Dit vormt tegelijkertijd ook direct het fundament voor je beslissing om mogelijke onderhandelingen van start te laten gaan.

Bij de waardebepaling denken veel (ver)kopers dat het richten op winst gebruikelijk is. Dit kan, maar dit achten wij niet als verstandig! Zo zegt dit alleen iets over resultaten uit het verleden. En geeft dit geen garanties voor de toekomst, waardoor het in de praktijk weinig te maken heeft met de ondernemingswaarde. Ook is de winst eenvoudig te manipuleren. Waardoor de resultaten in de toekomst snel tegen kunnen vallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Ontvang advies van een specialist

Vanwege het complexe én intensieve bedrijfsovernameproces van een autobedrijf kom je continu voor de keuze te staan om een specialist in te schakelen. Dit kan tijdens sommige onderdelen dan ook noodzakelijk zijn. Laat je bijvoorbeeld tijdens de onderhandelingen bijstaan door een specialist die zich niet door z’n emoties laat leiden. Daarom stellen wij graag ons brede netwerk aan overnameadviseurs tot je beschikking. Laat je adviseren!

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Autobedrijf kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Autobedrijf verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer