Agri-food te koop

Als je een agri-food bedrijf kopen gaat ben je bij ons aan het juiste adres. Bij Bedrijventekoop.nl vind je een actueel aanbod van verschillende bedrijven die zich in de agri-food industrie bevinden. Ook staan wij je bij in het hele proces. Van begin tot eind. Of dit nu om participatie, bedrijfsovername, bedrijfsovername of een fusie gaat. Sinds 2002 zijn wij dan ook niet voor niets uitgegroeid tot het grootste bedrijfsovernameplatform van de Benelux.

Start de zoektocht naar agri-food

Zodra je voor een agri-food bedrijf kopen gaat, is het belangrijk om te weten hoe de markt er precies uitziet. Met name de afgelopen jaren kampen veel bedrijven met een personeelstekort. Ook kunnen recente ontwikkelingen een hevige impact hebben op een bepaalde industrie. Ga na of een bedrijf toekomstbestendig is om uiteindelijk de bedrijfsoverdracht zo goed mogelijk in te regelen. En met vertrouwen richting de toekomst te gaan kijken!

Als je op deze pagina terecht bent gekomen stroomt het ondernemersbloed je ongetwijfeld door de aders. Als ondernemer hoef je niet per se voor een eigen bedrijf starten te gaan. Je kan namelijk ook gewoon een agri-food bedrijf kopen die aan je wensen voldoet. Daarom brengen wij vraag en aanbod van bedrijven bij elkaar. Om je hierin zo goed mogelijk te begeleiden bieden wij onder anderen een nieuwsbrief, zoekservice en aaankoopadvertentie aan om uiteindelijk een geschikt agri-food bedrijf te vinden.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe agri-food bedrijven te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een agri-food bedrijf te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende agri-food bedrijven te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Ga na wat voor koper je bent

Bij het kopen van een agri-food bedrijf zijn verschillende soorten kopers te onderscheiden. Tot welke groep jij behoort? Dat hangt af van verschillende factoren. Doorgaans wordt onderscheid gemaakt tussen interne- en externe kopers. Onderstaand hebben wij alle mogelijke kopers voor je op een rijtje gezet.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Financiering van een agri-food bedrijf

Zodra jij hét agri-food bedrijf van je dromen hebt gevonden vormt de financiering vaak nog het laatste struikelblok voordat de daadwerkelijke overdracht afgerond kan worden. Een bedrijfsovername financieren kan (vaak) namelijk niet volledig met eigen vermogen gefinancierd worden. Bancair krediet, participatiemaatschappijen en een informal investor kunnen je hierbij uitkomst bieden. Maar ook de verkopende partij kan je tegemoetkomen door bijvoorbeeld een achtergestelde lening te verstrekken. Of juist een earn-out regeling op te stellen.

Waarde agri-food berekenen

Een gebrek aan informatie én cijfers kan ervoor zorgen dat je geen idee hebt van de waarde van een agri-food bedrijf. Door hierin te verdiepen vergaar je uiteindelijk een betere basis om een financiering te krijgen. Tegelijkertijd vormt dit direct het fundament om te beslissen de onderhandelingen te starten, of niet.

Waar het richten op winst doorgaans als gebruikelijk wordt geacht. Blijkt dat dit in de praktijk niet verstandig is! Zo heeft dit weinig te maken met de daadwerkelijke ondernemingswaarde. Dit gaat namelijk over geboekte resultaten in het verleden die géén garanties geven voor de toekomst. Ook de winst is eenvoudig te manipuleren, waardoor de resultaten in de toekomst eenvoudig tegen kunnen vallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Ontvang persoonlijk advies

Een bedrijfsovernameproces is natuurlijk een complex én intensief proces. Continu kom je voor de keuze te staan om zelf zaken te regelen. Of om een overnameadviseur in te schakelen. Bij bepaalde zaken kan het namelijk noodzakelijk zijn om een specialist in te schakelen.

En daarom stellen wij ons brede netwerk aan specialisten graag tot je beschikking. Laat je alleen met het (aller)beste bedrijfsovernameadvies adviseren tijdens bijvoorbeeld de onderhandelingen. En houdt in je achterhoofd dat een goede bedrijfsovernameadviseur altijd méér geld oplevert bij een bedrijf overnemen, dan hij kost.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Agri-food bedrijf kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Agri-food bedrijf verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer