Profiel nr. 65780

Online boekhoudpakket gecombineerd met administratiekantoren

13/07/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Accountancy, administratie en belastingadvies

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

0 - 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming biedt een online boekhoudpakket, gericht op de zzp'er. Het boekhoudplatform voor de zzp'er is hier onlosmakelijk mee verbonden. Daarnaast zijn er administratiekantoren gekoppeld aan het boekhoudpakket. De administratiekantoren zijn opgezet in een franchiseformule. De oprichtingsdatum is 24-12-2012. De formule bestaat op dit moment uit 4 kantoren door heel Nederland. Het online pakket in combinatie met de administratiekantoren in uniek en zeer potentievol.

 


Activiteiten van het bedrijf
  • Online boekhoudpakket,
  • Hèt boekhoudplatform voor de zzp'er
  • (online) cursus
  • Administratiekantoren zijn gekoppeld aan het boekhoudpakket.
  • De merknaam (inclusief beeldmerk) is gedeponeerd bij het Benelux merkenbureau.

Onderscheidend vermogen

De combinatie tussen een online boekhoudpakket en administratiekantoren is uniek. Klanten kunnen zelf bepalen welke dienstverlening ze afnemen en wat ze uitbesteden bij de administratiekantoren. De kracht van het boekhoudpakket zit in de automatiseringsgraad. Dit pakket is het enige boekhoudpakket dat een jaarrekening (inrichtingsjaarrekening) kan produceren die voldoet aan de wettelijke eisen. Dit pakket is één van de 5 boekhoudpakketten die de jaarrekening vanuit het pakket kan deponeren bij de KvK. Verder is het UBL ready (versturen en ontvangen van digitale facturen, ook via het Europeese peppol netwerk) De markt van zzp'ers is nog steeds groeiende.

Ongeveer 50% van de zzp'ers besteed de administratie uit, en de andere 50% doet de boekhouding zelf. Van deze 50 % die het zelf doet, gebruikt 15% al een boekhoudpakket. Dit houdt in dat 35% de boekhouding in excel doet. Met andere woorden, meer dan 350.000 excel-zzp'ers die met de komende digitalisering naar een pakket moeten. Er is dus nog voldoende groeipotentieel aanwezig.


Overig

Ik ben gestart met een compagnon die de ontwikkelingen van de software voor zijn rekening nam. Inmiddels zijn we overgegaan naar een groot en stabiel ICT bedrijf dat het beheer en de ontwikkelingen doet. Ik heb een financiële achtergrond welke ver weg staat van marketing en sales kwaliteiten. Het is mij in 5 jaar tijd onvoldoende gelukt om de aantallen gebruikers van het boekhoudpakket snel genoeg te laten stijgen.

Mijn rol na de verkoop zal het overdragen zijn van alle kennis en kunde. De nieuwe eigenaar wegwijs maken in de huidige manier van werken. Het is niet de bedoeling dat ik in dienst treed. Het pakket is interessant voor administratiekantoren (accountantskantoren) met aantallen zzp'ers. Het is ook interessant voor financiële mensen die iets anders willen en voor ICT bedrijven die het pakket verder willen ontwikkelen.