Profiel nr. 65004

Niche handelsbedrijf in verkoop en verhuur (B2B)

20/03/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond
Het bedrijf heeft een lange bestaansgeschiedenis waarbij duurzame relaties opgebouwd met leveranciers wereldwijd en afnemers door geheel Benelux en Duitsland.

Activiteiten van het bedrijf
Het bedrijf is gespecialiseerd in de verhuur van bewegende animatie figuren en verkoop van hoogwaardige producten met exclusieve importeurschappen. De bedrijfsactiviteiten vinden plaats in de B2B-sector.

Overig

Het bedrijf is gevestigd in een huurpand in de zuidelijke helft van Nederland met een korte looptijd. Het bedrijf heeft een omzet van circa € 800.000 op jaarbasis, de omzet bestaat uit verkoop- en verhuuractiviteiten. Het betreft een stabiel handelsbedrijf met voldoende commerciële marktmogelijkheden. Er zijn op dit moment 5 personen actief binnen het bedrijf naast de eigenaar. Daarnaast is er een vacature voor een commerciële accountmanager/business developer. De verkoopactiviteiten vinden plaats door middel van klantbezoeken, rondleiding in de showroom , websitebezoeken, email, fax en telefoon en internationale beurspresentaties. De figuren worden uit voorraad verhuurd. De verkopen vinden zowel uit voorraad en/of op bestelling plaats. Ideaal voor commerciële MBI-kandidaat of als strategische uitbreiding van de activiteiten van een bestaande marktpartij. De huidige eigenaar is bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf aan de opvolger. Om een soepele financiering mogelijk te maken dient een koper over minimaal € 200.000,-- aan beschikbaar liquide middelen te beschikken. Na het tekenen van een geheimhoudingsverklaring komt meer informatie beschikbaar.