Profiel nr. 64915

Handelsonderneming in nieuwe en gebruikte meubelen

12/06/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

250.000 - 500.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf
Deze handelsonderneming (groothandel en detailhandel) heeft een unieke marktpositie in nieuwe en gebruikte meubelen en interieurproducten. De eigen winkel met de allure van een authentieke brocante biedt een breed assortiment nieuwe en gebruikte producten aan. De bijzondere inkoopkanalen en boedelopkopen stellen de onderneming in staat de producten zeer aantrekkelijk te prijzen. Door het brede kwaliteitsaanbod tegen zachte prijzen trekt de winkel particuliere klanten uit zowel de regio als de rest van Nederland. Dankzij haar betrouwbaarheid, goede naam en scherp geprijsde producten heeft de onderneming langdurige relaties met groothandelaren in meer dan 10 Europese landen.

Onderscheidend vermogen
Het bedrijf, gevestigd in Noord-Brabant, bestaat al meer dan 20 jaar en onderscheidt zich door een voortdurend vernieuwd, aantrekkelijk geprijsd kwaliteitsaanbod in zowel nieuwe als gebruikte producten, de unieke shopping ervaring voor particulieren en de unieke inkoopkanalen. De omzet is stabiel en ligt rond de € 445.000 met een bruto marge van circa 65%. De positionering en de reële mogelijkheid om de detailhandelsactiviteiten uit te breiden, geven een nieuwe eigenaar ruime kansen om tot verdere groei van de omzet en de winst te komen.

Overig

Er zal sprake zijn van een activa transactie. Overdracht van het bedrijf is volledig goïng-concern. De verkoopvraagprijs voor deze onderneming bedraagt € 248.500,- inclusief goodwill voor overname van de klanten, alle handelscontacten en een gedegen inwerkperiode. Een kleine handelsonderneming met een uniek winkelconcept , geschikt voor een energieke MBI-er met scherpe handelsgeest en voldoende eigen middelen of groothandel in nieuwe en gebruikte artikelen.