Profiel nr. 64608

Bijwerkingen medicijnen voorkomen

04/11/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Groothandel

Soort bedrijf

Handelsonderneming

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Bijwerkingen ga je te lijf met een “medicatiematch”. Patiënten die lijden onder de bijwerkingen van hun medicatie kunnen nu zelf het initiatief nemen om de werking van medicatie ten opzichte van hun eigen DNA profiel te toetsen. Deze medicatiematch was tot voor kort het exclusieve privilege van ziekenhuispatiënten in een beperkt aantal universitaire ziekenhuizen. Betreffende onderneming biedt iedereen de mogelijkheid een farmacogenetische test aan te vragen waarbij persoonsgebonden DNA met de werkzame stoffen in het medicijn wordt vergeleken. De arts van de patiënt kan aan de hand van de resultaten noodzakelijke aanpassingen doorvoeren met als resultaat minder bijwerkingen, effectievere werking van medicatie en besparing op kosten.

Veel chronisch zieke patiënten klagen over bijwerkingen van medicijnen. Soms werkt een medicijn zelfs in het geheel niet. Bijwerkingen ontstaan in zeer veel gevallen door de specifieke stofwisseling van een patiënt. Medicijnen worden als gevolg van een specifieke stofwisseling niet snel en effectief genoeg afgebroken, of juist te snel afgebroken waardoor het medicijn zijn optimale werking mist. Het tempo waarin de stofwisseling reageert, ligt besloten in het individuele DNA. Door nu het individuele DNA van de patiënt met het specifieke medicijn wat is voorgeschreven te vergelijken is het mogelijk een advies te geven. Dit kan variëren van aanpassing van de dosering tot een geheel ander type geneesmiddel. Resultaat is een afname van de bijwerkingen en een betere werking van het medicijn. De medische wereld is conservatief en veranderingen verlopen traag. Juist daaraan heeft deze onderneming haar bestaansrecht te danken. Tegelijk blijft het moeilijk om zorgverleners tot implementatie van farmacogenetische diagnostiek aan te zetten. Daarom heeft deze onderneming gekozen voor bewustwording bij patiënten. Vervolgens is een logische stap dit onderzoek bij de zorgverleners als vast onderdeel van de Diagnose Behandel Combinatie te implementeren.


Overig

Onderneming wil graag op een professionele manier bekendheid aan haar activiteiten geven. De gezochte financiering van 150K euro zal volledig hiertoe worden aangewend. Een professionele benadering is nodig omdat vrijwel ieder initiatief in de zorg kritisch wordt gevolgd. Onderneming staat open voor een actieve investeerder of MBI-er met een bewezen achtergrond in healthcare, farmacie en/of Internet marketing. Gezien het grote aantal patiënten met bijwerkingen als gevolg van medicatie, kan het niet anders dan dat de onderneming bij een goede uitvoering langdurig succesvol kan opereren.