laatst bijgewerkt op: 26-05-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


PATENTHOUDER ONDERWATERROBOT

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62837 07-09-2016 Industrie Scheeps- en jachtbouw
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Buiten Europa Overig minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
Meer dan € 5.000.000 Meer dan € 1.000.000 Meer dan € 5.000.000 N.v.t.

omschrijving

AP 5229-TUG

DEELNAME PATENT
revolutionaire ontwikkeling van apparatuur voor het vervangen van sleepboten.


Deze nieuwe technologie is ontwikkeld ter verbetering en ter vervanging van de 100 jaar oude methode van het slepen en manoeuvreren van schepen.

De afstand bestuurde unit bevestigt zichzelf onderwater aan de wand van het schip dat gemanoeuvreerd moet worden waardoor een on-board thruster ontstaat onder directe controle van de on-board expert.

Naast deze mogelijkheid van assistentie bij het manoeuvreren van schepen kan het apparaat ook worden ingezet voor dynamische positionering van baggerschepen, reddingswerk schepen, schepen die pollutie bestrijden en voor onderwater inspectie van haven- en marine installaties.

De ontwikkelde technologie is een combinatie van een autonoom opererend onderwater apparaat (AOA) en een extern thruster arrangement , een unieke applicatie die het slepen en manoeuvreren van schepen wereldwijd zal veranderen.

De tot nu toe uitgevoerde design en engineering heeft geleid tot: equipment selectie, hydrostatisch, elektrisch en mechanisch ontwerp, finite elementen analyse en de bouw van een minimodel met enige functionaliteit.

De eerste volledig geteste unit kan geleverd worden ongeveer 1,5 jaar vanaf project start, inclusief prototype tests en certificering door diverse instituten.

Met een investering van $ 6 miljoen voor completering van ontwerp, volledige test cyclus en het verkooptraject wordt verwacht dat binnen drie jaar een verkoop volume kan worden bereikt van 300 miljoen dollar. Marktresearch geeft aan dat daarna het verkoop volume nog flink zal stijgen.


Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29