laatst bijgewerkt op: 28-04-2017

Dit profiel is verkocht of niet meer actief. Onder aan de pagina vindt u meer profielen die corresponderen met dit profiel.


NR. 3 ENERGYDRINKLABEL WERELDWIJD

profiel nr. geplaatst branche soort bedrijf
62045 11-10-2016 Detailhandel Food Overig
regio transactievorm aantal personeelsleden oppervlakte in m2
Europa Aandelentransactie minder dan 5 (of niet van toepassing) N.v.t.
omzet laatste boekjaar resultaat voor belasting overnameprijs rechtsvorm
€ 300.000 - € 400.000 Vertrouwelijk € 200.000 - € 300.000 B.V.

omschrijving

Eén van de meest verkochte energydranken wereldwijd heeft in Nederland inmiddels meer dan 4000 verkooppunten en is op zoek naar een partner om het succes verder te kunnen uitbouwen. Door de explosieve groei dit jaar en het succes in Nederland hebben wij het verkooprecht van ook de Duitse en Belgische markt toegewezen verkregen. Andere Europese landen zullen hierna ook via ons beleverd kunnen worden!

De energydrank komt oorspronkelijk uit Thailand en wordt in meer dan 90 landen wereldwijd verkocht. Onze verkooporganisatie is in 2013 opgericht en heeft in 2016 als distributeur naast de exclusiviteit voor Nederland ook het verkooprecht in Duitsland en België verkregen (overeenkomsten zijn vastgelegd voor periode van 5 jaar).
De energydrank is inmiddels verkrijgbaar bij alle vestigingen van o.a. Jumbo, Coop, Jan Linders,Action en sinds kort alle vestigingen van Total Nederland. Voor distributie via de groothandel is inmiddels de samenwerkingen gerealiseerd met Heineken, Ab-Inbev, Delixl en Hanos en Foox bergsma.
Naast bovenstaande is de energydrank exclusief verkrijgbaar bij stadions van ADO Den Haag, Heracles en NEC. Wij zijn inmiddels ook in gesprek met Feyenoord, Vitesse en Fc Twente.

Product
Het product betreft een premium lifestyle merk met unieke smaak en ingrediënten van hoge kwaliteit en richt zich op de doelgroep van 14 tot 45 jarigen. Unique selling points zijn de concurrerende prijs, smaak, natuurlijke cafeïne, suikers en vitamines, is glutenvrij, conserveermiddelvrij en HALAL gecertificeerd. Erg belangrijk is het verschil in taurine. Onze energy drink is niet alleen natuurlijk maar bevat slechts 1/8 van de hoeveelheid taurine die de ander synthetische merken zoals de huidige marktleider bevatten. De unieke eigenschappen van de energydrank sluiten perfect aan bij de huidige consument die steeds meer kiest voor producten die passen bij een verantwoorde levensstijl. Ook de overheid zet steeds meer in op gezonde voeding. Smaaktesten hebben bewezen dat 65% van de consumenten de voorkeur geeft aan deze energydrank t.o.v. van de huidige marktleider hetgeen heeft bijgedragen dat de energydrank gemiddeld de 3e best verkochte energydrank is in alle verkooplanden waar het wordt verkocht.

Markt
De consumptie van energydrank is de afgelopen jaren explosief gestegen. het word gezien als het nieuwe kopje koffie.
De verwachting is dat de groei doorzet in de aankomende jaren met z’n 5% per jaar. De afgelopen 7 jaar was dit 50%! De geschatte consumptie in Nederland is alleen al meer dan 600 miljoen blikken per jaar. De groeipotentie is enorm zeker nu ook de verkoopactiviteiten zijn gestart in Duitsland. De totale verkoop in Nederland, Duitsland en Belgie ligt op meer dan €500.000.000 dus de potentie is enorm.
De groei in Nederland van deze energydrank laat hetzelfde patroon zien als bij de landen waar de energydrank nu tot de top 3 behoort.

Ontwikkeling
De omzet is in het afgelopen jaar verdubbeld en in de eerste maanden van 2016 is de omzet zelfs al verdrievoudigt met een sterk aanhoudende groei in de hierop volgende jaren.
Door intensivering van de salesactiviteiten zijn er recentelijk veel kansen ontstaan, waardoor de afzetmogelijkheden in een stroomversnelling komen. De aanvullende financiering is nodig om de groei te kunnen bewerkstelligen. Het betreft landelijke spelers op het gebied van supermarkten, benzinestations en catering. De gesprekken met deze partijen bevinden zich reeds in de afrondende fase.

Kapitaalbehoefte
De totale kapitaalbehoefte t.b.v. de expansie bedraagt € 300.000,-. Het bedrag zal aangewend worden voor o.a. voorraadfinanciering en marketingactiviteiten. Investeringen in delen van genoemde totale kapitaalbehoefte zijn eventueel bespreekbaar.

Eventuele investeerders kunnen instappen adhv aandelen vanaf €50.000,-. Indien interessant zijn meerdere percentages van de aandelen bespreekbaar.
Notice: Use of undefined constant php - assumed 'php' in /home/2130405203/web/templates/partials/footer.php on line 29