Profiel nr. 106860

Administratieportefeuille/bedrijfsactiviteiten van een administratiekantoor

07/09/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Limburg

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Accountancy, administratie en belastingadvies

Rechtsvorm

Eenmanszaak

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

100.000 - 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Te koop wordt aangeboden de administratieportefeuille van een administratiekantoor (eenmanszaak) dat zich bezig houdt met het verzorgen van financiële administraties, salarisadministratie en belastingzaken.

De onderneming heeft in haar bijna 30-jarig bestaan een solide en loyale klantenkring opgebouwd. De klantenkring van de onderneming heeft een regionale karakter en  bestaat uit ± 70 bedrijfsmatige (MKB-bedrijven). De bedrijfsmatige clientèle is voornamelijk gevestigd in het directe verzorgingsgebied van de onderneming (Limburg).

 


Activiteiten van het bedrijf

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit de financiële administratie, het opzetten van een administratie, de salarisadministratie en de aangiften BTW, IB, VPB voor ondernemingen en ondernemers. De salarisadministratie is uitgegeven aan een daartoe gespecialiseerd bureau.

Naast de ondernemer zijn er twee parttime personeelsleden alsmede één oproepkracht in dienst van de onderneming.

De onderneming is gevestigd in een gehuurd kantoorpand deel uit makend van een bedrijfsperceel, gelegen op een representatief bedrijventerrein.  

De ondernemer heeft er voor gekozen, gezien de levensfase, zijn leven een andere invulling te geven. Opvolging wordt gezocht in de vorm van een MBI-kandidaat met een sterke toekomstvisie dan wel een bestaand administratie- of accountantskantoor dat een portefeuille wenst over te nemen.


Onderscheidend vermogen

Verkoper is bereid om na de bedrijfsoverdracht gedurende een nog nader te bepalen periode werkzaam te blijven binnen de onderneming om zodoende de overdracht soepel te laten verlopen.

De onderneming wordt gedreven in de vorm van een eenmanszaak, derhalve is er sprake van een activa-transactie. Een informatiememorandum is beschikbaar.