Profiel nr. 106177

Plastic management cyclus blockchain toepassing

28/03/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Spanje

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Platform / website

Rechtsvorm

Buitenlandse rechtsvorm

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag

250.000 - 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit is een intuïtieve, op blockchain gebaseerde app met een stapsgewijze gids door de hele plasticbeheercyclus, van afvalinzameling tot nieuwe productgeneratie. Op deze manier creëren we een blauwe circulaire economie die wordt gestimuleerd door een baanbrekend systeem voor het genereren van plastic en koolstofkredieten/certificering dankzij AI en blockchaintechnologie.

Ons doel op dit moment is om onze tractie op de markt te vergroten met onze MVP, die in maart 2023 is gelanceerd, en we beginnen de eerste statistieken te krijgen om ons bedrijfsmodel te bewijzen. Tegelijkertijd willen we ons netwerk uitbreiden en ons platform blijven verbeteren.

Ons platform is ontworpen om digitale activa (koolstof- en plastic credits) zonder barrières en binnen het bereik van de wet over de hele wereld te verplaatsen. Wij hebben een digitaal platform en willen dit project internationaal maken.

(Dit voorstel betreft een Spaans bedrijf. De oprichter is regelmatig in Nederland).

 


Activiteiten van het bedrijf

Wij bieden een PaaS om de circulaire economie rond plasticbeheer te stimuleren. Individuele gebruikers en organisaties kunnen ons dataprotocol gebruiken om plastic inzamelingen van over de hele wereld vast te leggen. Ons platform genereert, controleert, certificeert en verhandelt plastic en koolstofkredieten, en we rekenen een vaste vergoeding voor elk proces.

Dankzij een BDI-systeem (Blockchain Data Interchange) kunnen gebruikers tokenized digitale activa (koolstof/plastic credits) verhandelen met andere gebruikers of bedrijven die koolstof- of plasticneutraal willen worden, waardoor de succesvolle levering van hun milieuverbintenis wordt gegarandeerd. Het platform biedt een baanbrekende, traceerbare en transparante manier om het milieuengagement van bedrijven die de moeite nemen om credits te kopen, op de markt te brengen.

 


Onderscheidend vermogen

Het gebruik van AI en hoogwaardige blockchaintechnologie stelt ons in staat onze processen te registreren, te controleren en te certificeren, en vult uiteindelijk het gat van transparantie en waarachtigheid in de kredietindustrie. Ons doel is een ervaringsgerichte, circulaire en schaalbare economie rond plastic te creëren om zowel de ecologische als sociale voetafdruk van dit materiaal te verkleinen.

Het bedrijf heeft een klein, hecht technisch team met een zijdelingse indeling van de organisatie. Dit is een van de grote voordelen, die samen met de grote veelzijdigheid aan kennis die het team omvat, een grote beweeglijkheid geeft voor de ontwikkeling, correctie en implementatie van ideeën in het project. Op die manier worden veilige, consensuele en soepele beslissingen genomen die het succes van het project garanderen.


Overig

Benodigd kapitaal:

€300.000,-

Investeringsbehoefte:

Deze investering zal voor 1 jaar gebruikt worden.

Tech upgrading Ontwikkeling €60K;
Marketing €70K;
Operationele kosten €70K;
3 werknemers salaris €100k.
Maandelijkse omzet:

€1.000,-

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

€100.000,-

Omzet (prognose) maanden 13 - 24:

€300.000,-

Huidige maandelijkse uitgaven:

€2.000,-