Profiel nr. 104103

Keukenspeciaalzaak, ideaal voor startende ondernemer!

12/01/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Ook interessant voor

  • Overijssel
  • Flevoland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Non-Food

Soort bedrijf

Keuken, badkamerspeciaalzaak

Rechtsvorm

VOF

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Afbouw

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

MBI kandidaat


Financiële informatie

Omzet indicatie

500.000 - 1.000.000

Indicatie overnamebedrag

100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting

100.000 - 250.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is gevestigd in één van de grotere steden in Noord Nederland op een centraalgelegen locatie. Het bedrijf is al jaren een begrip in de omgeving en levert keukens door heel Nederland. De vennoten zijn de enige medewerkers actief in de onderneming. Er wordt geen personeel mee overgenomen. Vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd en het ontbreken van opvolging wordt het bedrijf te koop aangeboden. Ideaal voor een keukenadviseur die voorzichzelf wil beginnen en alles niet van de grond af wil opbouwen. 


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming is actief in het midden tot hogere segment van keukens. Er wordt samengewerkt met een grote internationale inkooporganisatie. Hierdoor is er beschikking over een groot assortiment met goede inkoopcondities. Vrijwel alle gerenommeerde merken worden gevoerd zoals Beckermann, Nolte, Leicht, Nobilia, Neff, Smeg, Pelgrim, Atag, AEG, Bosch, Zanussi en Quooker. Van de werkzame vennoten is er één keukenadviseur actief. Verder wordt er samengewerkt met enkele zzpérs ten behoeve van transport en het inbouwen van keukens. Het onroerend goed waarin het bedrijf is gevestigd is in eigendom. De voorkeur is om de showroom te verhuren aan de kopers.     


Onderscheidend vermogen

De onderneming is onderscheidend ten opzichte van de collega keukenzaken door hun transparantie en no-nonsense gedegen advies. Verder heeft het bedrijf een uitstekende reputatie. Dit wordt bekrachtigd door het feit dat er al jaren geen acquisitie/verkoopkosten gemaakt worden. De kopers komen via mond tot mond reclame bij de keukenzaak binnen. De showroom is up to date en een nieuwe eigenaar kan er zo enkele jaren mee verder. Echter indien een nieuwe eigenaar een nieuwe showroom wil is er een (door een architect opgesteld) plan beschikbaar. Deze plannen zijn, vanwege benaderen pensioengerechtigde leeftijd, uiteindelijk niet doorgevoerd. De inkooporganisatie kan ondersteuning bieden op het gebied van bedrijfsvoering, marketing en biedt cursussen aan (o.a. 3d modellering). Kansen zijn er door de goede (lokale) marktomstandigheden en door te focussen op acquisitie valt hier veel te winnen (in combinatie met het aantrekken van een extra keukenadviseur). 


Overig

De onderneming is geschikt een MBI kandidaat, bijvoorbeeld een ervaren keukenadviseur die voor zichzelf wenst te beginnen. De te koop staande onderneming geeft je een vliegende start! De verkopende ondernemers zijn bereid om de onderneming warm over te dragen. De transactie betreft een activa - passiva transactie. Er is een informatiememorandum beschikbaar dat na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring kan worden overhandigd.