Profiel nr. 65166

Investeerder zoekt mkb-ondernemingen maakindustrie

09/02/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Machine industrie

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiƫle informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Activiteiten van het bedrijf

Een participatiemaatschappij met een investeringsstrategie die is gericht op opvolgingsvraagstukken, bedrijfsovernames en groeifinanciering. De investeerder richt zich op overnames via Management-Buy-In of Management-Buy-Out, maar kan via een pre-exit ook een deel van de aandelen van de huidige ondernemer/eigenaar overnemen. De primaire focus ligt op bedrijven welke middels ontwikkeling en innovatie van eigen producten en/of diensten beschikken over een onderscheidende positie binnen haar afzetmarkt. Het bedrijf is volwassen en toe aan de volgende groei- en/of professionaliseringsfase. 


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf is in Nederland gevestigd. De participatiemaatschappij investeert met het vermogen van voormalig ondernemers in middelgrote mkb-ondernemingen en kan hierdoor naast financier ook fungeren als strategisch klankbord. Ontwikkeling van het bedrijf en waardecreatie staan voorop. Er is een eigen netwerk van MBI-kandidaten.


Overig

Soort transactie: Meerderheids- of minderheidsbelang. Investeringsomvang tussen 0,5 en 1,5 miljoen euro. Investeren vanuit partnership is tevens mogelijk. Omzet:  2,5 tot 25 miljoen Type klanten: B2B Ondernemingsfase: Volwassen, (winstgevend) trackrecord Karakteristieken: - Onderneming met eigen product (toegevoegde waarde) - Binnen haar markt heeft het bedrijf een onderscheidende positie - Mogelijkheden voor (internationale) groei.