Sportschool te koop

Als je hart een slagje over slaat als je ergens een sportschool te koop ziet staan. Dan is een sportschool kopen je waarschijnlijk op het lijf geschreven! Durf daarom ook toe te geven aan deze ondernemersdroom. En start de zoektocht naar dé sportschool van je dromen. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland brengen wij het vraag én aanbod van sportscholen snel & doeltreffend bij elkaar. Start je zoektocht nú.

Start de zoektocht naar een sportschool

Ben jij bezeten van sport én wil jij niets liever dan van je hobby je werk maken? Maar, heb je geen zin om een sportschool vanaf nul te beginnen. Dan ga je natuurlijk gewoon voor een sportschool kopen! Deze branche zit de afgelopen jaren in de lift én sluit aan op de toenemende aandacht voor een gezondere levensstijl van consumenten.

Echter, houdt ook rekening met de komst van prijsvechters die de marges mogelijk onder druk zetten. Als het ondernemersbloed je door de aderen stroomt moet je nú ons aanbod van sportscholen bekijken. En omdat het kopen van een sportschool absoluut niet over één nacht ijs gaat kan je eenvoudig op de hoogte blijven via onze nieuwsbrief, zoekservice óf het plaatsen van een aankoopadvertentie. Aan de slag!

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe sportscholen te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een sportschool te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende sportschool te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Wat voor koper ben jij?

Zodra een sportschool te koop staat krijg je te maken met verschillende soorten kopers. Zo kan bij een sportschool kopen sprake zijn van een familieopvolging. Maar, daarnaast zijn er een legio van andere mogelijkheden die van toepassing kunnen zijn. Onderstaand zijn mogelijke interne- en externe kopers weergegeven.
 
Interne kopers:
Externe kopers:

Financiering van een sportschool

Zodra je een sportschool te koop hebt gevonden die aan ál je droomeisen voldoet, kan je natuurlijk niet wachten tot de bedrijfsovername rond is. Maar, het blijkt dat een bedrijfsovername financieren vaak een (lastig) struikelblok vormt voordat de daadwerkelijke bedrijfsoverdracht afgerond kan worden.
 
De oorzaak is dat een bedrijf overnemen vaak niet volledig met eigen vermogen gefinancierd kan worden. Bancair krediet, participatiemaatschappijen en een informal investor kunnen hier mogelijk een uitweg bieden. Ook kan de verkoper van de sportschool je tegemoetkomen door een achtergestelde lening te verstrekken. Of mee te werken aan een earn-out regeling.

Sportschool waarde berekenen

Als een sportschool te koop staat zorgt een gebrek aan informatie én cijfers ervoor dat je totaal geen zicht hebt op de ondernemingswaarde. Door hierin te verdiepen verschaf je voor jezelf een betere uitgangspositie om een financiering te krijgen. En tegelijkertijd vormt dit hét fundament voor de beslissing om de onderhandelingen te starten, of niet.

Waar veel (ver)kopers denken dat het richten op winst gebruikelijk is tijdens de waardebepaling, is niets minder waar. Zo is dit volgens ons niet verstandig doordat het in de praktijk weinig te maken heeft met de ondernemingswaarde. Dit gaat namelijk slechts over resultaten in het verleden en heeft niks te maken met garanties voor de toekomst. Ook is winst eenvoudig manipuleerbaar, waardoor de resultaten in de toekomst eenvoudig kunnen tegenvallen.

Start nu
Bedrijf verkopen

Krijg advies op maat

Bij het complexe en intensieve koopproces van een sportschool kom je continu voor de keuze te staan om zaken zelf te regelen. Of om deze over te laten aan een bedrijfsovernameadviseur. Dit kan noodzakelijk zijn tijdens bijvoorbeeld de onderhandelingen.

Een adviseur heeft namelijk niet te maken met de emoties wat een goede overname mogelijk in de weg kan zitten. Daarom stellen wij ons brede netwerk aan specialisten graag tot je beschikking. En uiteindelijk zorgt een goede adviseur er altijd voor dat hij méér geld oplevert, dan hij kost.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Sportschool kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Sportschool verkopen?

Start hier

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer