Regionaal gastouderbureau

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche:
Dienstverlening

Rechtsvorm:
BV

Soort bedrijf:
Kinderdagverblijf

Transactievorm:
Overig


Financiële informatie

Omzet indicatie:
500.000 - 1.000.000

Resultaat voor belasting:
0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag:
N.o.t.k.

Aantal medewerkers (in FTE):
5 - 10


Bedrijfshistorie / achtergrond

Beschrijving: Te koop aangeboden gastouderbureau met veel potentie, zowel landelijk als regionaal. Grootste regionale gastouderbureau. Het bureau is al meer dan 20 jaar actief binnen dezelfde regio en in die jaren gegroeid naar een belangrijke speler. Vanaf de start is er een goede naam en reputatie opgebouwd en is er sprake van een stabiele omzet en winstmarge.  

Binnen het bureau zijn er twee soorten gastouders. Gastouders die kinderen opvangen in hun eigen woning en gastouders die de kinderen opvangen in de woning van de ouders. De grootste groep is de eerste met ongeveer 125 aantal gastouders en de andere telt 35 aantal gastouders. Totaal aantal gastouders bedraagt 160 die gezamenlijk meer dan 600 kinderen opvangen.  

Voor het gastouderbureau werken ca 120 gastouders exclusief, waarvan 40% als franchisegastouder. Binnen de organisatie worden voortdurend trainingen en opleidingen gegeven om de kwaliteit te verbeteren. De organisatie investeert daar veel in en beschikt over veel trainingsmateriaal. Hierdoor is het kennisniveau van de gastouders up-to-date. De klanttevredenheid van de gastouder/ouders is zeer hoog. Tweejaarlijks wordt dit onderzocht.


Activiteiten van het bedrijf

Locatie / regio Het gastouderbureau is gevestigd in Zuid-Holland en werkt met name regionaal. Het hoofdbureau zou verplaatst kunnen worden. Momenteel zijn er 9 parttimers werkzaam, exclusief de directeur. De medewerkers werken al enige jaren voor de onderneming. De back-office is op orde en de GGD rapporten zijn altijd positief geweest.   

Markt De markt voor gastouderbureaus is stabiel en naar verwachting zal dit de komende jaren toenemen aangezien de ouders steeds meer flexibiliteit willen. Daarnaast neemt de kinderopvangtoeslag, vanuit de overheid, toe voor de ouders. Nieuwe kinderen komen veelal via mond-tot-mond reclame binnen, maar ook via de website.


Overig

Aanbod De onderneming (100% verkoop) wordt te koop aangeboden omdat de huidige ondernemers zich willen gaan richten op een nieuw initiatief. De overname kan zowel via aandelenoverdracht gedaan worden dan wel activa/passiva.  

De onderneming is geschikt voor de volgende partijen:

  • MBI kandidaat met enige kennis & ervaring die deze onderneming verder wil laten groeien.
  • Strategische koper om het aantal gastouders te vergroten en daarmee mogelijk de overheadkosten te reduceren.