UW EIGEN FRANCHISEONDERNEMING IN 2014!

Tijdens de zomer overwegen veel van u, met de wens om zelfstandig ondernemer te worden, hoe u het beste uw droom kunt waar maken.
Durft u de stap aan en nog een nieuwe carriére te starten in 2014. Heeft u hier plannen voor overweeg dan eens om te starten als franchisenemer.

Lees hieronder het artikel dat Franchiseformules.nl op 21 juli 2014 publiceerde.

Lees verder

BRANCHE TRANSPORT GROEIT!

De Telegraaf publiceert vandaag (23-07-2014) binnen zijn rubriek “mijnbedrijf” een postief artikel over de transportsector. Wij zijn blij met deze constatering. Het bericht luidt als volgt.

“De binnenlandse vraag in de transportsector trekt na jaren kwakkelen en krimp eindelijk weer wat aan. De totale transportvolumes groeien dit jaar naar verwachting met 1,6 procent en in 2015 met 1,9 procent. Dat betekent respectievelijk 2 en 3 procent meer omzet, schrijft het economisch bureau van ING in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Lees verder

MKB KRIJGT NIEUWE FINANCIERINGSMOGELIJKHEDEN

De Europese Unie gaat het midden- en kleinbedrijf extra financieringsmogelijkheden aanbieden. Er wordt gesproken over 25 miljard euro over de aankomende 7 jaar. Dit is 22 juli 2014 bekend gemaakt in Brussel.

De afspraken zijn gemaakt in overleg met het Europese Investeringsfonds. Mede door het nog steeds voortdurende feit dat het verkrijgen van krediet erg lastig is voor ondernemers in het MKB.

Lees verder

STIMULERINGSMAATREGELEN VOOR MKB

Het kabinet Rutte-II heeft een pakket aan stimuleringsmaatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gaan ervoor zorgen dat het midden- en kleinbedrijf (mkb) kan rekenen op extra kredietruimte voor de komende tijd, omdat er een groeiende vraag naar kapitaal is. De stimuleringsmaatregelen gaan een onder andere een uitbouw van de al bestaande financieringsaanbod en een ondersteuning aan marktinitiatieven betekenen. Er wordt hiervoor een extra kredietruimte van 2,5 miljard euro voor vrij gemaakt. De maatregelen hiervoor zijn:

Lees verder

FISCALE TIPS BIJ DE BEDRIJFSOVERDRACHT

Het is misschien nog ver weg, maar er is een grote kans dat als u een ondernemer bent met een eigen bedrijf, dat u op een dag aan een bedrijfsovername gaat beginnen. U draagt dan u bedrijf over aan een andere eigenaar, bijvoorbeeld aan uw familie of aan derden. Als u uw bedrijf nalaat of schenkt is de kans groot dat er veel belasting moet worden betaald door de nieuwe eigenaar. Hier volgen 5 tips om deze belastingdruk te verlagen.

Lees verder

BEDRIJFSOVERNAME VAN FAILLIET BEDRIJF

Veel voorkomende oorzaken voor het failliet gaan van een bedrijf zijn concurrentie uit goedkopere productielanden, door een falend management of een ineengestorte markt. Een bedrijf overnemen uit het faillissement kan aantrekkelijk zijn. De doorstart van een failliet bedrijf kan met een nieuwe strategie en met een goed management, in afgeslankte vorm succesvol blijken. Een bedrijfsovername uit een faillissement brengt wel risico’s mee. Hieronder worden zes adviezen gegeven bij een overname van een bedrijf uit faillissement.

Lees verder

WAARDEBEPALING VOOR EEN ONDERNEMING

Bij een bedrijfsovername is het belangrijk om precies te weten wat uw bedrijf nou precies waard is. Het is ook erg belangrijk dat er een goede voorbereiding is. Veel ondernemers stellen de vraag van wat hun bedrijf waard is te laat. Het kan ook voorkomen dat er ineens over de toekomst moet worden nagedacht door ziekte of dat er een goed pensioen is gewaarborgd. Dergelijke situaties kunnen leiden toe een niet optimale prijs voor uw bedrijf.

Lees verder

FINANCIëLE STEUN AAN ONDERNEMERS

De leningen door banken aan het mkb zijn door de huidige financiële crisis bijna opgedroogd. Hierdoor hebben veel ondernemers en bedrijven problemen om financieringen te krijgen en is er een groeiende vraag naar kapitaal. Het kabinet komt daarom in actie om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te voorzien van financiële ondersteuning om ze zo te kunnen helpen groeien. Er wordt €155 miljoen in diverse regelingen gestopt, waardoor ondernemers makkelijker hun bedrijf of eventuele bedrijfsovernames moeten kunnen financieren. Het kabinet staat ook voor 1 miljard garant in diverse regelingen.

Lees verder

BEDRIJFSOVERNAME ALS ALTERNATIEF VOOR EEN BEDRIJF STARTEN

Een interessant alternatief voor een bedrijf opstarten is een bestaand bedrijf overnemen. Hier liggen voor de ondernemers namelijk genoeg kansen om te investeren, ondanks de nog spelende economische crisis.

Lees verder

GOODWILL: WAT IS HET?

Goodwill wordt in de financiële wereld gebruikt om de gedeelte van de marktwaarde van een onderneming aan te duiden dat niet direct toewijsbaar is aan de activa en passiva. Dit is de meerwaarde van de onderneming bovenop het ‘zichtbare’ eigen vermogen. Goodwill ontstaat in de meeste gevallen slechts bij een bedrijfsovername. Goodwill vertegenwoordigd de toekomstige inkomsten, die wel al bestaan in bijvoorbeeld kennis, personeel, merken, enzovoorts, maar die nog niet gewaardeerd zijn in de balansen van de onderneming.

Lees verder