De kunst van het onderhandelen – 5 manieren om de deal te sluiten

80765431-bedrijventekoop.nl

Onderhandelen is een deel van het dagelijks leven, maar voor een bedrijfseigenaar die zijn bedrijf probeert te verkopen is het absoluut een cruciale vaardigheid in het verkoopproces.

De koper en verkoper proberen beiden de beste deal te sluiten voor zichzelf. Een goede onderhandelaar zijn kan hierbij de sleutel zijn tot succes.

Onderhandeling vereist voorbereiding, timing, bewustzijn, creativiteit en de vaardigheid snel en goed te kunnen anticiperen op de zet van een ander. Dit is waar een hoop verkopers te kort komen, maar gelukkig zijn er verschillende manieren om jezelf al goed te positioneren, voordat de onderhandeling nog maar begonnen is.

Verkoop uw bedrijf: vermijd deal-brekers

74707159-bedrijventekoop.nl

Ongeveer 50% van de deals m.b.t. bedrijfsovername die in de contractfase komen, valt uit elkaar. Fusie-en-overnamebemiddelaars vertellen hun klanten vaak dat een deal eerst drie of vier keer niet gesloten wordt, voordat dat wel gebeurt. Maar wat kunt u dan doen om te zorgen dat het komen tot een overeenkomst niet langer duurt dan normaal, zodat het niet uit elkaar valt en er gewoon een deal gesloten kan worden. Hier zijn een paar tips:

Pensioen bij fusie of bedrijfsovername

Pensioen bij fusies en overnames

Bij fusies en overnames van ondernemingen spelen een groot aantal facetten een rol die bepalen of een transactie tot stand moet komen. Specialisten zijn veelal noodzakelijk om tot verantwoorde (des)investeringsbeslissingen te komen. De arbeidsrechtelijke aspecten vormen een belangrijk onderdeel in het beslissingsproces. Het pensioen van de werknemers is daarbij vaak een complicerend element. Bij een overname wordt veelal een due diligence onderzoek uitgevoerd om inzicht te krijgen in de mogelijke risico’s. Pensioenaspecten mogen daarbij niet ontbreken, omdat deze voor een koper verstrekkende financiële gevolgen kunnen hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn hierna opgenomen.

Website – juridische aspecten (ook in het kader van bedrijfsoverdracht).

111727706-bedrijventekoop.nl

Website laten maken – juridische consequenties

Bij het maken van een website zijn meestal de ondernemer als opdrachtgever en de websitebouwer als opdrachtnemer betrokken. De ondernemer heeft ideeën over hoe zijn onderneming en merk digitaal neer te zetten en levert soms teksten, afbeeldingen en logo’s aan en geeft instructies aan de websitebouwer. De websitebouwer gaat hiermee aan de slag, maakt zijn (eigen) creatieve keuzes en levert de website (in concept) op.

Tips voor een succesvolle onderneming

Om succesvol te zijn in de huidige financieringsmarkt is het noodzakelijk om de situatie waarin de onderneming verkeert goed in beeld te hebben, zicht te hebben op de marktomstandigheden en een concreet plan te hebben om hier een weg in te vinden. Tijd voor nieuw realisme.

Ondernemen met storm en tegenwind

110330657-bedrijventekoop.nl

Ondernemen met storm en tegenwind is van alle tijden. Voor sommige ondernemers is het een uitdaging, voor andere kan het uitlopen op een regelrechte ramp. Reden om stil te staan bij een aantal aandachtspunten voor het geval u in deze situatie terecht dreigt te komen.

Ruzie komt in de beste families voor

Ruzie komt overal voor. Binnen ondernemingen is dit niet anders. Als het tot een conflict komt dat dreigt te escaleren, is het voor de ondernemers noodzakelijk om in te grijpen. De onderneming mag natuurlijk niet de dupe worden van het conflict. Het is dan van groot belang dat er vooraf goede schriftelijke afspraken zijn gemaakt, waarin een oplossing of de weg naar de oplossing eenduidig is vastgelegd.

Bedrijfsovername: tips en knelpunten

2444151-bedrijventekoop.nl

Vanwege de economische crisis is er een daling geweest van het aantal bedrijfsoverdrachten. Deze daling betreft voornamelijk het mkb (tot 10 werknemers), met uitzondering van de handel en reparatie sector. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Hogeschool Windesheim te Zwolle.

Bestaand bedrijf overnemen

186875279-bedrijventekoop.nl

Er zijn veel mensen die willen starten als ondernemer, maar niet iedereen wilt zelf een bedrijf vanuit het niets opbouwen. Veel starters kiezen daarom heel bewust voor een bestaand bedrijf overnemen. Er is bij een bedrijfsovername bekend of het bedrijf bestaansrecht heeft en welke resultaten het bedrijf al geboekt heeft. Hierdoor is het overnemen van een bestaand bedrijf een goed alternatief voor een bedrijf starten, zeker in economisch onzekere tijden.

Failliet bedrijf overnemen en de mogelijkheden hiervan

179145203-bedrijventekoop.nlAls u interesse heeft bij de aankoop van de inventaris of een doorstart van een bedrijf in faillissement dan is het per branche afhankelijk hoe u de curator dient te benaderen. De curator zal dan in het algemeen eerst proberen om de gefailleerde onderneming gedeeltelijk of geheel “going concern” proberen over te dragen. Dit omdat via deze manier de hoogste prijs kan worden gerealiseerd.

Een bedrijfsovername zonder eigen vermogen

Een bedrijfsovername doen zonder eigen vermogen in te brengen is mogelijk. U wilt bijvoorbeeld een onderneming beginnen, maar u wilt er geen zelf starten, dan is een bedrijfsovername van een bestaand bedrijf een goed alternatief. In dit blogbericht worden tips gegeven om een bedrijf over te nemen zonder eigen geld.

Bedrijfsovername: onderzoek de koper

Bij een bedrijfsovername heeft de verkopende partij het onderzoeksplicht. Dit betekend dat als u uw bedrijf wilt verkopen, dan moet u dus onderzoek gaan doen naar de achtergrond, betrouwbaarheid , plannen en dergelijke van de potentiële koper. Dit is zeer belangrijk om goed uit te voeren, omdat de verkopende partij ook na de bedrijfsoverdracht aansprakelijk gesteld kan worden voor de schulden van het bedrijf die door (een) malafide opkoper(s) worden gemaakt.

Uw eigen franchiseonderneming in 2014!

Tijdens de zomer overwegen veel van u, met de wens om zelfstandig ondernemer te worden, hoe u het beste uw droom kunt waar maken.
Durft u de stap aan en nog een nieuwe carriére te starten in 2014. Heeft u hier plannen voor overweeg dan eens om te starten als franchisenemer.

Lees hieronder het artikel dat Franchiseformules.nl op 21 juli 2014 publiceerde.

Branche Transport groeit!

De Telegraaf publiceert vandaag (23-07-2014) binnen zijn rubriek “mijnbedrijf” een postief artikel over de transportsector. Wij zijn blij met deze constatering. Het bericht luidt als volgt.

“De binnenlandse vraag in de transportsector trekt na jaren kwakkelen en krimp eindelijk weer wat aan. De totale transportvolumes groeien dit jaar naar verwachting met 1,6 procent en in 2015 met 1,9 procent. Dat betekent respectievelijk 2 en 3 procent meer omzet, schrijft het economisch bureau van ING in een dinsdag gepubliceerd rapport.

Tips bij de bedrijfsoverdracht

Een bedrijfsovername is een grote stap. Of je nu zelf een bedrijf gaat overnemen, of jouw bedrijf wordt overgenomen. Het is belangrijk dat je je hiervoor genoeg tijd neemt en alles goed voorbereid. Hieronder worden verschillende tips gegeven die u kan helpen bij een bedrijfsoverdracht.

MKB krijgt nieuwe financieringsmogelijkheden

De Europese Unie gaat het midden- en kleinbedrijf extra financieringsmogelijkheden aanbieden. Er wordt gesproken over 25 miljard euro over de aankomende 7 jaar. Dit is 22 juli 2014 bekend gemaakt in Brussel.

De afspraken zijn gemaakt in overleg met het Europese Investeringsfonds. Mede door het nog steeds voortdurende feit dat het verkrijgen van krediet erg lastig is voor ondernemers in het MKB.

Stimuleringsmaatregelen voor mkb

Het kabinet Rutte-II heeft een pakket aan stimuleringsmaatregelen aangekondigd. Deze maatregelen gaan ervoor zorgen dat het midden- en kleinbedrijf (mkb) kan rekenen op extra kredietruimte voor de komende tijd, omdat er een groeiende vraag naar kapitaal is. De stimuleringsmaatregelen gaan een onder andere een uitbouw van de al bestaande financieringsaanbod en een ondersteuning aan marktinitiatieven betekenen. Er wordt hiervoor een extra kredietruimte van 2,5 miljard euro voor vrij gemaakt. De maatregelen hiervoor zijn:

Fiscale tips bij de bedrijfsoverdracht

Het is misschien nog ver weg, maar er is een grote kans dat als u een ondernemer bent met een eigen bedrijf, dat u op een dag aan een bedrijfsovername gaat beginnen. U draagt dan u bedrijf over aan een andere eigenaar, bijvoorbeeld aan uw familie of aan derden. Als u uw bedrijf nalaat of schenkt is de kans groot dat er veel belasting moet worden betaald door de nieuwe eigenaar. Hier volgen 5 tips om deze belastingdruk te verlagen.

Bedrijfsovername van failliet bedrijf

Veel voorkomende oorzaken voor het failliet gaan van een bedrijf zijn concurrentie uit goedkopere productielanden, door een falend management of een ineengestorte markt. Een bedrijf overnemen uit het faillissement kan aantrekkelijk zijn. De doorstart van een failliet bedrijf kan met een nieuwe strategie en met een goed management, in afgeslankte vorm succesvol blijken. Een bedrijfsovername uit een faillissement brengt wel risico’s mee. Hieronder worden zes adviezen gegeven bij een overname van een bedrijf uit faillissement.

Waardebepaling voor een onderneming

147626675-bedrijventekoop.nl

Bij een bedrijfsovername is het belangrijk om precies te weten wat uw bedrijf nou precies waard is. Het is ook erg belangrijk dat er een goede voorbereiding is. Veel ondernemers stellen de vraag van wat hun bedrijf waard is te laat. Het kan ook voorkomen dat er ineens over de toekomst moet worden nagedacht door ziekte of dat er een goed pensioen is gewaarborgd. Dergelijke situaties kunnen leiden toe een niet optimale prijs voor uw bedrijf.

Financiële steun aan ondernemers

De leningen door banken aan het mkb zijn door de huidige financiële crisis bijna opgedroogd. Hierdoor hebben veel ondernemers en bedrijven problemen om financieringen te krijgen en is er een groeiende vraag naar kapitaal. Het kabinet komt daarom in actie om het midden- en kleinbedrijf (mkb) te voorzien van financiële ondersteuning om ze zo te kunnen helpen groeien. Er wordt €155 miljoen in diverse regelingen gestopt, waardoor ondernemers makkelijker hun bedrijf of eventuele bedrijfsovernames moeten kunnen financieren. Het kabinet staat ook voor 1 miljard garant in diverse regelingen.

2014 Bedrijventekoop