B&B kopen

Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland zijn wij de geschikte partij om een B&B te kopen. Heb jij interesse in een B&B kopen? Ongeacht of je al actief bent in deze branche is het nú de tijd om actie te ondernemen. En hier laten wij jou niet alleen in. Zo brengen wij vraag en aanbod van bedrijven snel én doeltreffend bij elkaar. Onze database beschikt dan ook over B&B’s die te koop staan. Neem snel een kijkje!

Actieve zoektocht

Wij bieden je de mogelijkheid om een actieve zoektocht naar een B&B kopen te starten. Hoe? Plaats een zoekprofiel en kom zo snel mogelijk in contact met ondernemers. Als het aanbod op dit moment nog niets voor jou is biedt dit dé uitgelezen mogelijkheid. Via onze zoekservice ontvang je direct een mail zodra wij een match ontvangen hebben. Verder bieden wij een gratis nieuwsbrief met een wekelijks overzicht van alle aangeboden bedrijven aan. En een aankoopadvertentie waarmee verkopende partijen kunnen reageren op je zoekprofiel naar een B&B.

Plaats een profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod in bedrijven en blijf gratis op de hoogte van nieuwe B&B's te koop.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer een B&B te koop komt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchende b&b te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Wat voor koper ben jij?

Bij het kopen van een B&B kan je optreden als twee verschillende kopers. Zo kan je een interne, óf een externe partij zijn. Bij een interne koper ben jij een familieopvolging van de B&B óf is sprake van een MBO (Management Buy Out). Bij een externe partij gaat het om een MBI (Management Buy In), strategische overname óf om een investeerder. Wil jij je hierin meer verdiepen? Dat is verstandig! Daarom hebben wij speciaal voor jou een boek samengesteld hoe je goed én overzichtelijk een bedrijf koopt.

 

Financiering bedrijfsovername

De financiering bij het kopen van een B&B vormt vaak een struikelblok. Vaak beschikt de koper namelijk niet over voldoende eigen vermogen om een onderneming te kopen. Daarom dient hij of zij op zoek te gaan naar andere middelen. Onderstaand hebben wij enkele mogelijkheden op een rijtje gezet.
  • Eigen vermogen
  • Bancair krediet
  • Participatiemaatschappijen
  • Informal investor
Daarnaast kan ook de verkoper een rol spelen bij het kopen van een bedrijf. Zo kan hij ondersteunen met een achtergestelde lening óf een earn-out regeling. Naast de financiering verschilt ook de transactievorm van een bedrijf. Zo is bij een eenmanszaak, maatschap én een VOF altijd sprake van een activa-passivatransacite. Bij een BV heb je daarnaast de keuze uit een activa-passivatransacite én een aandelentransactie.

Bedrijfswaardering

Een veelgehoorde vraag is wat een onderneming nou eigenlijk waard is? Vaak wordt namelijk gericht op de winst van een bedrijf. Maar dit heeft in de praktijk weinig te maken met de waarde van een onderneming. Zo geeft dit geen garantie voor de toekomst. En is dit makkelijk manipuleerbaar. Als koper dien je jezelf te focussen op de kansen en het toekomstig rendement. Niet de goede resultaten uit het verleden.
 
Een gebrek aan info en cijfers zorgt ervoor dat je geen idee hebt van de ondernemingswaarde. Tóch is het aan te raden om je hierin verder te verdiepen. Zo speelt dit een belangrijke rol bij het verkrijgen van een financiering. Op basis van de waardering wordt doorgaans besloten om de onderhandelingen te starten, óf niet. Ook creëer je hiermee een inzicht in de factoren voor het bedrijf in de toekomst.

Start nu
Bedrijf verkopen

Advies op maat

Natuurlijk begrijpen wij dat je graag specialistische begeleiding op maat hebt bij het kopen van een B&B. Daarom stellen wij ons brede netwerk aan bedrijfsovernamespecialisten ter beschikking. Zoek een adviseur in jouw regio en laat je ondersteunen tijdens bijvoorbeeld de onderhandelingen. Tijdens het complexe aankoopproces bepaal je zelf óf én wanneer je een specialist inschakelt.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Blog

Hoe kan ik me inhoudelijk voorbereiden op het verkopen of kopen van een bedrijf?

Bedrijf verkopen

15.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Als je voor een bedrijf (ver)kopen gaat is het belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Ga na hoe het gehele proces eruitziet. En wanneer het verstandig is om betrokken adviseurs ...

+ Meer

Wat is een locked box-bepaling bij bedrijfsovername?

Bedrijfsoverdracht

07.09.2022 / Bedrijventekoop.nl

Een locked-box bepaling gaat over de periode tussen de economische en juridische overdracht. Omdat de juridische overdracht van een onderneming via een notaris verloopt, is dit vaak late ...

+ Meer

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer