Profiel nr. 107646

Streekwinkel met lunchroom. Zeer brede klantenkring, zowel B2C als B2B met groot groeipotentieel.

11/03/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

Gelderland

Algemene informatie

Branche

Detailhandel Food

Soort bedrijf

Levensmiddelendetailhandel

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 250.000 - € 500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 100.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Bedrijf biedt een unieke combinatie van winkel in streekproducten, lunchroom en groothandel in streekproducten. Overname van de groothandelsactiviteit is optioneel.

Bedrijf is gevestigd op een A-locatie in het centrum (marktplein) van Geldermalsen (gemeente West-Betuwe, midden van het land), met aan de voorzijde een terras grenzend aan het Marktplein. Bedrijf is gevestigd in een huurpand van plm. 180m2.

Bedrijf heeft een zeer brede klantenkring, zowel B2C als B2B met groot groeipotentieel. Het bedrijf is in 2017 gestart. Het bedrijf heeft een grote bekendheid in de regio, een vaste en trouwe klantenkring (zowel consumenten als zakelijke klanten) zorgt voor een stabiele omzet met potentie tot verdere groei.

De ondernemer is na het opzetten van een goed lopend bedrijf toe aan een nieuwe uitdaging en is op zoek naar een ondernemer met passie voor (h)eerlijke producten die de onderneming verder wil laten groeien. De huidige ondernemer is bereid koper gedurende een nader af te spreken periode ter zijde te staan.


Activiteiten van het bedrijf

De onderneming heeft drie kernactiviteiten die elkaar aanvullen en versterken:

  •         Streekwinkel met houdbare streek- en ambachtelijke producten
  •         Lunchroom + terras
  •         Groothandel in streekproducten

Streekwinkel
De streekwinkel levert streekproducten, delicatessen, cadeaupakketten, relatiegeschenken en kerstpakketten aan zowel consumenten als zakelijke klanten. Een belangrijk deel van de omzet komt uit de verkoop van kerstpakketten en de verzending van streek- en borrelboxen. Een consumentenwebshop ondersteunt de verkoop vanuit de fysieke winkel. 

Lunchroom
De lunchroom serveert naast koffie en andere drankjes onder andere lunchgerechten, gebak, High-Tea’s en borrelplanken. Er is een alcoholvergunning aanwezig. Ook verzorgt het bedrijf lunches op locatie of om af te halen. De lunchroom heeft 25 zitplaatsen binnen + 25 buiten en biedt binnen ruimte aan groepen tot plm 40 personen

Groothandel
De groothandel levert een assortiment ambachtelijke (streek)producten aan onder andere boerderijwinkels, delicatessenzaken en leveranciers van kerstpakketten.

 


Onderscheidend vermogen

Het bedrijf combineert een groot aantal activiteiten. De afgelopen jaren is dit een succesvolle formule gebleken, waardoor bijvoorbeeld ook de Coronaperiode zonder al te veel schade is doorstaan. Door de gunstige ligging op het Marktplein zijn er veel passanten. Van maart tot en met september bezoeken ook veel toeristen de lunchroom en streekwinkel. Op diverse fronten is groei mogelijk. Bijvoorbeeld uitbreiding van cadeaupakketten richting zakelijke afnemers, afhalen/bezorgen van broodjes/lunches, uitbreiding horeca-activiteiten, uitbreiding openingstijden, uitbreiding assortiment delicatessen, verbreding assortiment winkel richting versproducten enzovoort. Het concept leent zich prima voor uitrol naar andere locaties in de vorm van een franchise. 

Streekproducten
Bewuste consumenten weten de ambachtelijk gemaakte (streek)producten te waarderen. Bedrijven willen hun relaties en klanten graag verrassen met cadeaupakketten en relatiegeschenken uit de streek. Met name op de zakelijke markt liggen hier groeimogelijkheden.


Overig

Een overname biedt de koper de mogelijkheid om in een goed lopend bedrijf in te stappen. Bedrijf heeft een stabiele omzet (2024: 425.000) en is winstgevend. 

Overnameprijs voor bedrijf exclusief groothandelsactiviteiten, inclusief voorraad en inventaris winkel en lunchroom: Vraagprijs € 65.000. Overnameprijs voor bedrijf inclusief groothandelsactiviteiten, inclusief voorraad winkel, lunchroom en groothandel en inventaris winkel + lunchroom: Vraagprijs € 95.000. Overnameprijs voorraad op basis van actuele voorraad op moment van overdracht. De vraagprijs is gebaseerd op de voorraad per 1-2-2024. 

Het overgrote deel van de apparatuur en meubilair is recent (1 tot 3 jaar geleden) aangeschaft.

Personeel

De personele bezetting bestond de afgelopen twee jaar uit de bedrijfsleider/ondernemer (1 fte), een vaste medewerkster (0,5 fte) en oproepkrachten op de zaterdagen en tijdens schoolvakanties.

Door de combinatie van activiteiten is er voor de medewerkers vrijwel altijd werk te doen. De oproepkrachten werken al meerdere jaren bij het bedrijf en zijn in staat het bedrijf zelfstandig te draaien.


Streekwinkel met lunchroom. Zeer brede klantenkring, zowel B2C als B2B met groot groeipotentieel.
Regio
Midden-Nederland
Branche
Detailhandel Food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
250.000 - 500.000
Overname
0 - 100.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

  • Vul hieronder je e-mailadres in
  • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
  • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
  • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
  • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
  • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

  • Begeleidende tekst voor aanbieder

    • Stel eventuele vragen
    • Geef aan vanwaar er interesse is
    • Vertel iets over je achtergrond

    Beschikbaar eigen vermogen

    Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


    Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

    Postcode

    Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


    E-mail

    Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

    Telefoon

    Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

    Mobiele Telefoon

    Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


    Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.