Groothandel of handelsonderneming verkopen

Heb je een groothandel of handelsonderneming en ben je voornemens deze te verkopen? Dan kan Bedrijventekoop.nl je hierbij helpen. Via ons platform kan je jouw bedrijf ter overname aanbieden. Plaats eenvoudig een advertentie door het volgen van een aantal stappen. Vervolgens kunnen geïnteresseerde partijen zich bij je melden. Zo kan je zelf een deel van het verkooptraject verzorgen. Wil je liever een adviseur inschakelen? Dan kan je die ook via onze website vinden. Ze zijn per regio terg te vinden op de specialistenpagina

Zelf verkopen

Als ondernemer ben je dagelijks betrokken bij je onderneming en je weet dus als geen ander wat er in je groothandel of handelsonderneming gebeurt. Wil je het bedrijf gaan verkopen dan kan je ook zelf een aantal stappen hierin ondernemen. Zo kan je de gratis waardebepalingstool van Bedrijventekoop.nl invullen om een idee van de waarde van je bedrijf te krijgen. Of je gaat op zoek naar kopers die passen bij jouw groothandel. Wil je eerst lezen wat er komt kijken bij het verkopen van je bedrijf? Lees dan eerst de whitepaper “Bedrijf verkopen – Alles wat je moet weten van A tot Z!”. Deze is gratis te downloaden en geeft duidelijk aan wat je mag en kan verwachten.

 

Download de whitepaper
Whitepaper Bedrijf verkopen

Als je via Bedrijventekooop.nl je groothandel of handelsonderneming te koop aanbiedt, ontvang je naast de advertentie waarin je op zoek gaat naar passende kandidaat-kopers ook diverse handvatten die je gedurende het verkooptraject nodig kunt hebben. Denk hierbij aan de volgende documenten:
  • Blanco geheimhoudingsovereenkomst
  • Blanco kandidatenformulier
  • Blanco informatiememorandum
Daarnaast staan diverse whitepapers in je account die per stap beschrijven wat er komt kijken en waar je op moet letten. Zo kom je goed beslagen ten ijs. Bedenk wel dat het verkopen van je bedrijf een belangrijk en ingrijpend proces is. Op enig moment is het daarom aan te raden een adviseur in het traject te betrekken. Ondernemers denken vaak dat het kostbaar is om een adviseur in te schakelen, dat kan zijn maar vaak verdient de adviseur zich wel terug. Met de kennis en ervaring die zij hebben, kunnen ze vaak tot de beste deal komen. Bedrijventekoop.nl beschikt over een groot netwerk van gedegen adviseurs. Je kan zelf kijken welke adviseur bij je in de regio zit of even contact met ons opnemen. Wij verwijzen je graag door naar een passende adviseur. 

Waardebepaling

Benieuwd naar de waarde van jouw groothandel? Doe onze gratis waardebepaling!

Aanmelden

Boek

Meer informatie over het verkooptraject van een bedrijf? Download dan hier ons gratis E-Book!

Bestel boek