Specialisten in jouw regio

Instituut voor Zakelijke Mediation

Cornelis Schellingerlaan 3
3703 SB Zeist

Telefoon
+31 85 06 01 217

 

Het Instituut voor Zakelijke Mediation helpt ondernemers bij conflict en overdracht

 
Zakelijke mediation is op 2 manieren toepasbaar
 

Zakelijke conflicten

Zakelijke mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij ondernemers of familiebedrijven met een (dreigend of openlijk) conflict proberen onder deskundige begeleiding zelf tot een oplossing te komen. Met zakelijke mediation voorkom je escalatie van het conflict en een dure, publieke gang naar de rechter. 
 

Overdracht

Soms wil je een deal maken maar heb je geen zin in een heel circus van adviseurs, juristen en accountants. Je kent de koper of verkoper al en jullie willen liever eerst samen de contouren van een deal verkennen. Maar dan wel onder begeleiding van een onafhankelijke en deskundige gespreksleider. Strikt vertrouwelijk en met de mogelijkheid om vrijuit te spreken en voorstellen te doen zonder dat je daar direct aan vast zit. 
 
Andere veel voorkomende situaties waar het Instituut voor Zakelijke Mediation kan helpen:
 
  • Zakelijke of financiĆ«le conflicten
  • Uitkoop van een aandeelhouder
  • Ruzie over de waardebepaling, dividend of management fee
  • Conflicten in het familiebedrijf
  • Inkopen of overdracht van het bedrijf
  • Spanning in de maatschap of VvE
 
Onze mediators zijn geschoold op financieel, fiscaal, juridisch en governance gebied. Dat betekent dat wij elk zakelijk conflict, elke overdracht en elke transactie kunnen begeleiden. En als er een oplossing of deal op tafel ligt, wordt deze door onze eigen experts juridisch en fiscaal voor jullie uitgewerkt.