Terug naar het overzicht

Financieel blijven ‘ondernemen’ zonder dagelijkse zorgen

Laat je geld voor je werken
 

Na de verkoop van je eigen onderneming moet de schoorsteen wel blijven roken. Dus laat je geld voor je werken! Ook als je op vakantie bent wordt je geld belegd. Geen stress en volgens een goed doordacht plan. 
Juist in de financiële wereld is het van belang te weten welke mogelijkheden er zijn om je doelen te bereiken. Hans van der Velden, vermogensbeheerder bij onze specialist Auréus, neemt je mee in de wereld van professioneel beleggen/investeren. 
 

Leunen op de kennis en ervaring van professionals

 
Door zorgvuldig de risico’s te spreiden én de beleggingen op elkaar af te stemmen voorkom je dat een incidentele tegenvaller je totale plan in gevaar brengt. In een persoonlijk gesprek met een specialist zal duidelijk worden hoe de gestelde doelstellingen op verantwoorde wijze kunnen worden gerealiseerd. Allereerst zal een kennismakingsgesprek plaats moeten vinden, dit is primair gericht op jouw situatie om inzicht te krijgen in:
  • Mogelijkheden voor het behalen van je doelen.
  • Inzicht in de keuzes die er zijn ten aanzien van de beleggingen.
  • Historische en verwachte performance van de verschillende beleggingen.
Tip: Overleg met je overnameadviseur vóórdat bekend wordt dat je bedrijf is verkocht met welke partijen je eventueel in zee gaat. Dan houd je opportunistische “adviseurs” buiten de deur. 
 

Tijd in de markt versus timen van de markt
 

Het lijkt logisch, maar als eenmaal dat grote bedrag op je bankrekening staat moet er wel eerst wat gebeuren alvorens je dit geld voor je kan laten werken. Al snel komt dan de vraag wanneer is het beste moment om te gaan beleggen? In goed overleg kan er worden gekozen om gespreid of en één keer te portefeuille te beleggen.
 
Als een portefeuille voor een lange periode wordt opgebouwd is het geen goed idee om de aankoopmomenten proberen te ‘timen’. Effectenbeurzen lopen 6 tot 9 maanden voor op de economische ontwikkelingen. Dus als berichten over de economie nog niet positief zijn, kan het zijn dat de bodem van de beurs al is bereikt en de beleggingen de weg naar herstel al weer hebben gevonden. 
 

 

Tip: Maak altijd een plan wanneer en met welke bedragen je portefeuille wordt opgebouwd.


Wil je van gedachten wisselen, of de mogelijkheden bespreken? Neem dan contact op met een specialist.

Hans van der Velden 
Aureus