Bedrijf te koop wegens pensioen

Zet jij je bedrijf te koop wegens pensioen? Er is veel wat je hierin zelf kunt ondernemen. Dit bespaart kosten en zorgt ervoor dat je zelf de touwtjes in handen houdt. Bedrijventekoop.nl ondersteunt je graag bij het verkoopproces of verwijst je door naar de juiste partij om je te begeleiden tijdens het overnametraject.

Bedrijfsovername van A tot Z

Als je tegen de pensioengerechtigde leeftijd aanhikt kan je de keuze maken om je bedrijf te koop te zetten wegens pensioen. Wij helpen je hierbij graag met de optimale voorbereiding zodat je het maximale uit de verkoop van je bedrijf haalt. Hieronder hebben wij vijf fases opgesteld die altijd van toepassing zijn bij het verkopen van je bedrijf.
  1. Oriëntatiefase
  2. Voorbereidingsfase
  3. Acquisitiefase
  4. Afrondingfase
  5. Overdrachtsfase
Wij snappen als geen ander dat je alles van A tot Z wilt weten zodat de verkoop van je bedrijf wegens pensioen juist verloopt. Daarom bieden wij een gratis informatiedocument aan waarin alle belangrijke aspecten naar voren komen.
 
Download hier ons gratis informatiedocument
Whitepaper Bedrijf verkopen

Zelf je bedrijf verkopen wegens pensioen

Bij een bedrijf te koop wegens pensioen heb je de keuze om je bedrijf zelf te verkopen, of de verkoop (deels) door een bedrijfsovernamespecialist uit te laten voeren. Doordat het verkopen van je bedrijf een kostbaar proces is raden wij aan zoveel mogelijk zelf te doen. Hiermee kan je namelijk veel kosten besparen. Verzorg bijvoorbeeld de acquisitie van potentiële kandidaten zelf en schakel een specialist in bij zaken waar je geen kennis van hebt.

Start hier met de verkoop van je bedrijf
Bedrijf verkopen

Waarde bedrijf

Wat is de waarde van mijn bedrijf? Dit is vaak één van de meest interessante vragen om te weten. Daarnaast geeft dit een goede uitgangspositie om uiteindelijk de juiste vraagprijs te bepalen. Ook vormt de waardering van je bedrijf een belangrijk onderdeel om je toekomstige financiële plaatje helder te krijgen. Zo zien wij vaak dat de verkoop van een bedrijf het pensioen van een ondernemer vormt. Als je dit dus tijdig bepaald kan je eventueel nog factoren optimaliseren die de waarde van je onderneming verhoogd.

Bereken hier gratis de waarde van je bedrijf
Waardebepaling bedrijf Bedrijventekoop.nl

Kopers voor je bedrijf

Kijkend naar de soorten kopers van je bedrijf wegens je pensioen zijn hier zowel interne- als externe partijen te onderscheiden. Onder een interne bedrijfsovername kan je denken aan familieopvolging of een Management Buy-Out (MBO). Indien een interne bedrijfsovername niet mogelijk is wordt vaak gekozen voor een externe bedrijfsovername. Hier valt een Management Buy In (MBI), strategische overname en investeerder onder. 

 

Transactievorm én financiering bedrijfsovername

Wanneer bij je bedrijf sprake is van een eenmanszaak, maatschap of een VOF is altijd sprake van een activa-passivatransactie. Bedrijf te koop wegens pensioen een BV? Dan kan zowel sprake zijn van een activa-passiva- als aandelentransactie

Indien je de geschikte persoon gevonden hebt om je bedrijf over te nemen komt het geregeld voor dat de financiering een probleem is. Als verkoper kan je de koper hierbij te hulp schieten met een achtergestelde lening óf een earn-out regeling.

Schakel een bedrijfsovernameadviseur in

Als je je bedrijf te koop hebt gezet wegens pensioen kan je er ook voor kiezen om het hele overnameproces uit handen te geven. Ontvang begeleiding van een bedrijfsovernameadviseur of ga eerst zelf aan de slag. Heb je ergens geen kennis van? Dan helpt onze bedrijfsovernameadviseur met onder andere de waardebepaling of onderhandelingen met de potentiële kopers.

Vind hier een geschikte overnameadviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Nuttige tips voor verkopen bedrijf

Naast bovenstaande informatie hebben wij ook nog enkele praktische tips voor je op een rijtje gezet die je helpen bij het verkopen van je bedrijf wegens het pensioen.
  1. Begin op tijd met het verkoopproces
  2. Zorg voor een goede voorbereiding
  3. Pak zelf de zaken op die kunnen
  4. Schakel een derde partij in indien nodig
  5. Denk na over de toekomst ná de verkoop

Hoe kunnen wij helpen?

Bij Bedrijventekoop.nl bieden wij je graag de juiste ondersteuning indien jouw bedrijf te koop staat wegens pensioen. Vanuit onze jarenlange ervaring zijn wij ook dé aangewezen persoon om je hierin te begeleiden. Sinds 2002 zijn wij namelijk uitgegroeid tot hét grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland met méér dan 80.000 maandelijkse bezoekers.

Kunnen wij je helpen? Wij denken van wel. Daarom hebben wij alvast de veelgestelde vragen bij een bedrijf te koop wegens pensioen voor je verzameld. Bij overige vragen kan je vrijblijvend contact opnemen met onze specialisten.
 
Voor meer informatie over de mogelijkheden bel 0492 - 37 00 88 of stuur een e-mail naar info@bedrijventekoop.nl