Terug naar het overzicht

10 redenen waarom een al bestaand bedrijf kopen beter is dan het starten van een nieuw bedrijf

Er zitten voordelen en nadelen aan een bedrijf kopen en aan het beginnen van een nieuw bedrijf, maar veel mensen wegen de nadelen niet op tegen de voordelen bij het kopen. Hier zijn tien redenen waarom het kopen van een al bestaand bedrijf beter is dan het starten van een nieuw bedrijf:

1. Makkelijker tot stand brengen van de financiering

De meeste kredietverstrekkers zijn meer geneigd om geld uit te lenen voor het kopen van een bedrijf dan voor ondersteuning van de start van een onbekend nieuw bedrijf. Vanuit hun oogpunt is er minder risico bij het financieren van een bedrijf dat al heeft bewezen dat het in staat is om winst te maken.

2. Inkomen vanaf dag één

De meeste net-begonnen bedrijven hebben een eerste fase waarin geen winst wordt gemaakt – voor sommige, kan dit een periode zijn van drie jaar of meer. Gedurende deze periode kan het nodig zijn geld te moeten betalen voor de gebouwen zelf, de apparatuur en diens installatie, eerste voorraad en materialen, armaturen en fittingen, juridische en professionele honoraria, een vergunning, uniformen, etc, waardoor de minimale winst meteen weer uitgegeven moet worden. Zonder deze financiering of een alternatief inkomen kan deze fase lastig zijn voor beginnende ondernemers en is het makkelijk om gedemotiveerd te raken.

3. Gevestigd merk

Met de overname van een bestaand bedrijf koopt u een herkenbaar merk, compleet met al de handelsmerken, copyrights en websites die er mee verbonden zijn. Dit geeft klanten, leveranciers, kredietverstrekkers en andere contacten een gevoel van vertrouwen in u bedrijf dat ze misschien niet zouden hebben bij een onbekend, net-begonnen onderneming.

4. Onmiddelijke toegang tot klanten

Een bestaand bedrijf heeft ook meteen al klanten. u kunt gebruik maken van verschillende strategieën en marketing op die krantenkring, maar u hoeft niet helemaal vanaf het begin te beginnen.

5. Een opgezet netwerk van contactpersonen

Een groot deel van de tijd en energie die het kost om een nieuw bedrijf op te zetten gaat naar het maken van een netwerk van contactpersonen. Goede leveranciers en marketing contacten zijn een waardevolle aanwinst voor elk bedrijf. Bovendien hebben leveranciers en marketing contacten, net als kredietverstrekkers, meer gunstige aanbiedingen aan een bedrijf dat al even mee gaat.

6. Focus op de groei van het bedrijf

Met een start-up moet een ondernemer al zijn energie stoppen in het opbouwen van de onderneming, wat erg uitputtend kan zijn en veel tijd in beslag kan nemen. Bij het overnemen van een al bestaand bedrijf heeft u dit niet. Hierbij bent u vrij om u te richten op de specifieke gedeeltes van het bedrijf die het meest aandacht nodig hebben en leiden tot de groei van bedrijf.

7. Winst die weer in het bedrijf gestopt kan worden

Met een nieuw bedrijf kan het frustrerend zijn om niet alles met het bedrijf te kunnen doen, wat u wilt door een gebrek aan financiering. Al het geld gaat op aan de middelen om het bedrijf draaiende te houden, waardoor er geen geld is voor andere dingen. Met een constant inkomen van een erkend bedrijf heeft u meer vrijheid om te bepalen hoe u uw geld opnieuw wilt investeren.

8. Ervaren werknemers

Net zoals het een tijdje duurt om een netwerk van contacten en leveranciers op te bouwen, duurt het ook even om een team van ervaren werknemers te vinden en te trainen. Deze mensen zijn al geplaatst en ervaren in hun werk. Hierdoor wordt het makkelijker om plannen voor de groei en ontwikkeling van het bedrijf door te voeren. Het betekent ook dat er een getraind team is dat het werk van u kan overnemen, wanneer u er even tussenuit wilt.

9. Minder risico

Er is duidelijk veel minder financieel risico, niet alleen voor de kredietverstrekkers, maar ook voor de potentiële bedrijfseigenaren. Als een overgenomen bedrijf het voorafgaans goed gedaan heeft, zou het ook zo door moeten gaan, waardoor je een soort zekerheid hebt. Daarentegen is het beginnen van een nieuw bedrijf een ware sprong in het diepe als het aankomt op financiële veiligheid.

10. Minder werk

Het starten van een nieuw bedrijf kan vaak veel werk en tijd in beslag nemen. Hierdoor kan het gemakkelijk je hele leven overnemen. Degenen die geen enorme hoeveelheden passie en energie hebben voor het bedrijf kunnen zich hier aan beginnen te ergeren. Het overnemen van een erkend bedrijf betekent ook dat de zakelijke praktijken gestroomlijnd zijn en met ervaren werknemers die weten wat ze moeten doen is het noodzakelijk om de hele dag door te werken.