Detailhandel non food verkopen

Een detailhandel non food verkopen is een complex en intensief proces. Dit komt mede doordat dit voor de meeste personen geen alledaagse bezigheid is. Daarom staan wij je hier graag in bij. Het belang van een bedrijf verkopen is voor veel ondernemers enorm groot. Niet voor niets. Gezien zij jarenlang ziel en zaligheid in hun onderneming hebben gestoken. En dit mogelijk hun laatste horde is om met pensioen te gaan. Daarom staan wij je als hét grootste bedrijfsovernameplatform van de Benelux graag bij.

Begin met je detailhandel non food verkopen

Een goede voorbereiding, is het halve werk. Dit gezegde gaat zéker op bij het verkopen van een detailhandel non food bedrijf. Sinds de start van Bedrijventekoop.nl zijn wij hier dan ook meer dan achter gekomen. En daarom bieden wij je ook een gratis whitepaper aan. Hierin staat een bedrijfsovername stappenplan waar van A tot Z beschreven staat wat er allemaal bij een bedrijf verkopen komt kijken. Haal dus tal van nuttige informatie uit dit gratis document. Een ideaal startpunt om jezelf door het overnametraject heen te loodsen.

Plaats een profiel
Whitepaper Bedrijf verkopen

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons nieuwste aanbod én gevraagde bedrijven.

Schrijf je hier in

Zoekservice

Meld je aan voor de zoekservice en ontvang direct een melding wanneer detailhandel non food gevraagd wordt die aan jouw criteria voldoet.

Meld je hier aan

Zoekprofiel plaatsen

Plaats je zoekprofiel en ontvang reacties van partijen die een matchend detailhandel non food te koop hebben. Je zoekprofiel wordt doorlopend gematcht met nieuw aangeboden bedrijven.

Bekijk hier de mogelijkheden

Welke transactievorm ga je gebruiken?

Als een bedrijfsovername financieren afgerond is moet je de keuze voor een transactievorm maken. Dit hangt af van de rechtsvorm van je onderneming. Bij een detailhandel non food bedrijf met eenmanszaak, maatschap of VOF als rechtsvorm is altijd sprake van een activa-passivatransactie. Zodra je bedrijf een BV als rechtsvorm heeft, heb je de keuze tussen een activa-passivatransactie én een aandelentransactie. Hieronder hebben wij de grootste verschillen tussen deze methoden op een rijtje gezet.
 
Activa-passivatransactie:
 • De losse bezittingen & schulden worden overgedragen aan de koper (activa & passiva)
 • Bij een BV wordt níet de rechtsvorm verkocht, maar slechts een aantal bezittingen én schulden
 • Na de verkoop blijft de overnamesom (plus eventueel niet-overgedragen activa/ passiva) achter in de BV
 • De aandelen blijven na de bedrijfsoverdracht nog steeds in handen van de verkopende partij
Aandelentransactie:
 • In dit geval blijft de verkoper eigenaar van de activa & passiva
 • De koper wordt nieuwe eigenaar van de BV, hierdoor een stuk eenvoudiger
 • Aandelen worden gewaardeerd, betaald én overgedragen
 • De vennootschappelijke aspecten zijn bij verkoop van aandelen inbegrepen

Waarde van een detailhandel non food bedrijf berekenen

Veel ondernemers hebben geen idee van de ondernemingswaarde. Daarom is het ook enorm van belang dat je inzicht krijg in de waarde van je onderneming vóór je het detailhandel non food bedrijf te koop zet. De juiste informatie en cijfers zorgen er uiteindelijk voor dat je een reëel beeld krijgt. Omdat de uitkomst hiervan het toekomstig (financieel) plaatje vormt van de ondernemer mag dit niet onderschat worden. Ook als het bedrijf te koop wegens pensioen is het éxtra van belang om een goede waardering te doen om inzicht te krijge. Als de waardering tegenvalt kan vanuit het rapport nog verschillende factoren geoptimaliseerd worden om de waarde van de onderneming te laten stijgen.

Bereken de waarde
Bedrijf verkopen

Ontvang hulp van een specialist

Je krijgt als ondernemer niet iedere dag te maken met je detailhandel non food verkopen. En daarom is het ook niet raar om een bedrijfsovernamespecialist in te schakelen. Het verkopen van je bedrijf komt namelijk vaak maar één keer in het leven van ondernemer voor. Daarom is het van cruciaal belang dat dit goed verloopt. Wanneer emoties de overhand kunnen nemen (bijvoorbeeld tijdens de onderhandelinge) kan het éxtra hulpzaam zijn om een persoon in te schakelen. Daarom stellen wij ons brede netwerk van overnamespecialisten ook graag tot je beschikking.

Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Top 5: tips bij een detailhandel non food verkopen

Zodra je een detailhandel non food verkoopt bieden wij een vijftal gratis tips aan. Download onze gratis whitepaper voor een uitgebreide toelichting hierop.
 1. Begin tijdig
 2. Zorg voor een goede voorbereiding
 3. Doe wat je zelf kan doen, ook vooral zelf
 4. Schakel een derde partij in voor hulp op maat
 5. Bedenk wat je ná de verkoop gaat doen

Detailhandel non food kopen?

Ontdek de mogelijkheden

Detailhandel non food verkopen?

Start hier

Blog

Kan je onderhandelingen afbreken tijdens een bedrijfsovername-proces?

Bedrijf verkopen

28.07.2022 / Henk de Jong

Onze partner Henk de Jong van Take 5 is als overnameadviseur regelmatig betrokken bij bedrijfsovernames. Hij deelt via dit bericht zijn kennis betreffende het staken van onderhandelingen ...

+ Meer

Wat houdt een activa-passiva transactie precies in?

Bedrijf verkopen

14.07.2022 / Bedrijventekoop.nl

Bij een activa-passiva trasactie wordt een onderneming verkocht in de vorm van afzonderlijke activa en passiva. Dit zijn de vermogensbestanddelen van een onderneming. Als er sprake is va ...

+ Meer