Specialisten in jouw regio

Overname & Opvolging Regisseur

Wijzenddijkje 9
1617 KZ Westwoud

Telefoon
+31 6 54 29 16 80

Overname & Opvolging Regisseur regisseert het overnameproces van A tot Z. Daarbij ligt de focus op de continuïteit en meerwaarde van de onderneming. We onderscheiden ons van de ‘overnamemakelaars’ door te focussen op de creatie van meerwaarde en continuïteit voor het bedrijf.
 
Zestig tot zeventig procent van de overnames brengt geen meerwaarde en niet zelden komt een bedrijf door overname juist in de problemen, staat de continuïteit onder druk. Verliezen mensen hun baan, gaan bedrijven failliet.
 
OOR begeleidt overnames in het MKB en zorgt dat de overname aan de vereiste criteria voldoet. Om onze opdrachtgever niet onnodig energie en kosten te laten maken hebben we het overnameproces in vier fasen verdeeld. Na elke fase wordt bezien of de gewenste overname ook succesvol kan worden afgerond.
 
Fase 1 Ho Check!

Past het bedrijf wel bij de bedrijfsstrategie van de koper en kan de koper het overgenomen bedrijf met succes voortzetten. 
  
Fase 2 Go or No Go? De toets op succes

In deze fase wordt bezien of er een grote kans is dat de overname succesvol kan worden afgerond. In dat geval kan er exclusiviteit worden verkregen/verleend. Als de overname niet doorgaat of niet voldoet aan de vooraf bepaald criteria is er door beide partijen tijd, energie en geld verspild en is het doel niet bereikt.
  
Fase 3 Let’s go

In deze fase is er vertrouwen dat de overname met succes kan worden afgerond. OOR onderhandelt over de voorwaarden en stelt alles in het werk om tot een goede, succesvolle overname te komen.
  
Fase 4 Going 4 Succes

Na de overname begint het pas. De plannen van de koper met het bedrijf moeten worden gerealiseerd. De koper moet leiding geven aan de mensen van het overgenomen bedrijf en de ambities realiseren.
OOR begeleidt bij de realisatie van de plannen en overlegt welke experts nodig zijn om de doelen te realiseren en the Winning Move te maken.

 “Alleen ga je sneller, Samen kom je verder” 

Een ondernemer zit niet stil en ziet altijd kansen. Mijn mentor zei altijd: Een ondernemer verstoort het evenwicht in de economie en grijpt daaruit de kansen. 
OOR werkt samen met diverse adviseurs uit verschillende disciplines. We helpen samen de ondernemer naar een beter resultaat en helpen om de interne organisatie te versterken zodat de groei kan worden gehandeld. We zoeken samen met de ondernemer naar mogelijkheden om de bedrijfswaarde te verhogen.
Elk bedrijf heeft andere uitdagingen en een ander startpunt. Maar ze hebben allemaal kans om succesvol te zijn.