13/12/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Platform / website

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

0

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ons bedrijf werd 4 jaar geleden opgericht en ging op zoek naar toepassingen voor gebruik op de offshore-markt. Wij zijn twee oprichters, één met een uitgebreide staat van dienst in IT en de andere is een Master Mariner met veel ervaring in de offshore-markt.

Ons product is succesvol, heeft een substantieel marktaandeel (19%). Idealiter willen we ons platform (dat is geschreven in Ruby on Rails en EmberJS + Objective C) verkopen aan iemand die het vermogen heeft om dit verder te laten groeien.

Potentiële groeimarkten breiden het systeem uit voor gebruik op offshore windmolenparken of voor andere typen schepen.


Activiteiten van het bedrijf

Wij bieden een complete innovatieve papierloze oplossing voor het beheren van een vloot (bemannings) schepen, zowel aan boord als aan wal.

Deze oplossing bestaat uit een ipad-app en een webgebaseerde applicatie. Beide zijn in eigen huis ontworpen en ontwikkeld. Het bedrijf heeft een aantal klanten, waaronder de grootste exploitant van bemanningsleden in het Noordzeegebied.


Onderscheidend vermogen

Ons product maakt operaties aan boord van (bemannings) schepen papierloos. De combinatie van een ipad-app en een webgebaseerde toepassing biedt gegevensverwerkingsmogelijkheden voor vlooteigenaren die niet bestaan ​​in bestaande op papier gebaseerde workflows.

Onze oplossingen bestaan ​​uit een ipad-app die aan boord van de schepen wordt gebruikt om formulieren in te vullen. Deze formulieren zijn ontworpen door de scheepsexploitant en bestaan ​​uit weer, bemanning, technische en operationele vragen. Antwoorden kunnen vrije vorm, datums, meerkeuze enzovoort zijn. De antwoorden worden opgeslagen totdat het schip binnen het 4G-dekkingsbereik komt en vervolgens naar onze servers worden getransporteerd.

De webapplicatie geeft volledige data-inzichten met betrekking tot technische, operationele en crewing data. In één weergave kunnen vaartuigprestaties, planning, motorgegevens enzovoorts worden bekeken. De applicatie wordt gebruikt door onder andere de grootste operator van bemannings-schepen in de Noordzeegebieden.


Overig

Onze reden voor de verkoop van het bedrijf is dat we vinden dat we momenteel niet over de middelen beschikken om dit product de aandacht en groei te geven die het verdient, vooral op de verkoop- en marketingafdeling. Totale waarden van de reeds afgesloten contracten is (cumulatief) ongeveer EUR 600.000, - met een marge van 65%.


Offshore efficiency en planning platform
Regio
Europa
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
500.000 - 1.000.000