09/12/2022 Geplaatst

Gevestigd in

Locatie anoniem

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

Platform / website

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Startend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Dit bedrijf bouwt software voor marketing automation via e-mail, print & SMS voor webshops, retail & groothandels. Op die manier helpen ze klanten het maximale te halen uit hun klant data. 

Begin 2021 zijn ze begonnen aan de bouw van de SAAS oplossing, volledig in eigen beheer ontwikkeld en zodoende ook eigendom van de startup. In mei 2022 is de eerste klant live gegaan. Inmiddels draaien ze voor vijf klanten 24/7 volledig geautomatiseerde marketing campagnes. 

Er is een heldere product-focus en sales funnels, gericht op een eerste e-commerce platform, welke zijn ingericht. Daarom is het met de investering nu tijd voor de startup om op verschillende vlakken op te schalen.

Investering is benodigd voor het doorontwikkelen van product op het gebied van integraties, functionaliteit en stabiliteit. Daarnaast wordt de investering gebruikt voor uitbreiding van (online) zichtbaarheid voor het verhogen van de inbound aanvragen en ondersteunen van de Account Based Marketing (en sales). Daarnaast willen de ondernemers het salesteam met één outbound sales medewerker voor zorgen voor een continue stroom van nieuwe leads, klanten groei van de MRR.


Activiteiten van het bedrijf

De marketing automation software wordt verkocht als SAAS-product. Dit betekent dat ondernemers een vast bedrag per maand betalen. Dit bedrag is gebaseerd op het aantal orders per maand, en daarmee de potentie die de klant heeft om meer omzet te behalen door marketing automation.


Onderscheidend vermogen

De onderneming onderscheidt zich door het combineren van zowel e-mail, print als SMS binnen één platform. In een later stadium kunnen via een API, dan wel via Webhooks ook andere softwarepakketten worden voorzien van data. Daarbij is de volledige onboarding van de startup inbegrepen. Dat betekent dat een abonnement inclusief inrichting van het account en alle campagnes wordt aangeboden om direct maximaal resultaat aan klanten te kunnen bieden.


Overig

Benodigd kapitaal:

  • €200.000,-

Investeringsbehoefte:

  • productontwikkeling (100k), online zichtbaarheid (30k), uitbreiding sales (60k), overige kosten (10k).

Maandelijkse omzet:

  • €2.500,- (MMR)

Omzet (prognose) komende 12 maanden:

  • €200.000,- (ARR)

Omzet (prognose) maand 13-24:

  • €500.000,- (ARR)

Huidige maandelijkse kosten:

  • €10.000,-

Overige relevante informatie:

  • Onderneming is volledig bootstrapped opgezet en is volledig vrij van vreemd vermogen. Er is reeds 150.000,- EUR uit eigen vermogen geïnvesteerd in de software.

Dé software voor marketing automation
Regio
Locatie anoniem
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
100.000 - 250.000

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.