Bedrijf verkopen in Groningen

Ben je ondernemer in Groningen en voornemens je bedrijf te verkopen? Dan biedt Bedrijventekoop.nl je de oplossing. Wij zijn het grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland, plaat nu je profiel bij ons op het platform en kom in contact met kopers uit Groningen of uit de rest van Nederland. Wil je jouw bedrijf verkopen omdat je toe bent aan een nieuwe uitdaging, er geen opvolging is of wil je gaan genieten van je verdiende pensioen? Bij ons vind je de ideale overnamekandidaat. Bij Bedrijventekoop.nl kan je ook terecht op het moment dat je een deel van je bedrijf wilt verkopen, op zoek bent naar een MBI-mogelijkheid of op zoek bent naar kapitaal. Door ons grote bedrijfsovernamenetwerk is Bedrijventekoop.nl de ideale partner wanneer jij jouw bedrijf wil verkopen in Groningen.

Whitepaper - Bedrijf verkopen

Whitepaper Bedrijf verkopen

Bij het verkopen van een bedrijf komt heel wat kijken. Om goed beslagen ten ijs te komen hebben we een whitepaper Bedrijf verkopen - alles wat je moet weten van A tot Z! opgesteld met daarin de verschillende stappen van een bedrijfsverkoop. Na het lezen van het document weet je welke aspecten aan bod komen en kan je een goede keuze maken of je zaken zelf op gaat pakken of dat je het uit handen gaat geven aan een overnameadviseur. In beide gevallen kunnen we je helpen. 

Download nu de whitepaper

Kies je ervoor om zelf te starten met de verkoop van je onderneming dan kan je zeker kosten besparen. Bedrijventekoop.nl kan je diverse handvatten bieden om de eerste stappen naar het vinden van passende kandidaten te zetten. Zo ontvang je bij afname van het pakket "Bedrijf verkopen" een set aan informatie- en procesdocumenten. Je kan er tevens voor kiezen om de reacties door ons op te laten volgen en je alleen aan tafel gaat met kandidaten met duidelijke interesse. Indien je ervoor kiest een adviseur in te schakelen dan kunnen wij je ook verder helpen. Zo beschikken wij over een gedegen netwerk van adviseurs en verwijzen we je graag door naar een adviseur in Groningen. 

Zelf verkopen

Tijdenss het traject van bedrijf verkopen kan je zelf een en ander oppakken. Zo kan je zelf een advertentie plaatsen op Bedrijventekoop.nl, wij helpen je graag daarbij. Je ontvangt daarbij de benodigde documenten voor het opvolgen van potentiële kandidaten. Als ondernemer weet je zelf het meeste van je bedrijf. Op het moment dat andere kennis benodigd is kan je altijd nog een beroep doen op een adviseur. 

Start nu met bedrijfsverkoop
Bedrijf verkopen

Adviseur inschakelen

Een overnameadviseur helpt dagelijks ondernemers met de verkoop van zijn of haar bedrijf. Zij kunnen het volledige traject begeleiden of een deel van de bedrijfsverkoop. Denk hierbij aan het uitvoeren van de waardebepaling of het onderhandelingstraject. Wij beschikken over een groot netwerk van bedrijfsovernameadviseurs en brengen je graag in contact met een adviseur uit de regio Groningen. 

Vind een geschikte adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Feiten over Groningen

 

  • De totale oppervlakte van Groningen is 295.967 hectare waarvan 232.515 hectare land en 63.454 hectare water
  • De bevolkingsdichtheid is 313 personen per km²
  • Het aantal inwoners is 583.721 waarvan 291.058 mannen 292.663 vrouwen
 

De identiteit van Groningen

 
De Groningers zijn één van de Nederlandse provincie bewoners die het meest trots zijn op hun provincie. Een internationale stad met veel cultuur, de Rijksuniversiteit Groningen met hoog aangeschreven onderwijs op vrijwel ieder vakgebied naast de ruimte en de weidsheid van het platteland biedt een diversiteit waar de Groningers trots op mag zijn.  De stad Groningen is de motor van de provincie terwijl de ruimte weer op het platteland te vinden is.
 
De Groningers worden omschreven als nuchter, kalm, duidelijk en recht door zee. Geen onnodige poeha. Wat er gezegd wordt, is eerlijk en daar staan ze voor. Het ondernemersklimaat is erg divers. Studenten die na de studietijd een eigen bedrijf oprichten of soms wordt vanuit studies een project opgestart wat later weer naar de markt wordt gebracht.
 

Huidige bedrijven in Groningen

  • Het aantal bedrijven in Groningen groeit. Van 26.233 bedrijven in 2010 naar 55.562 bedrijven in 2019.  De Cultuur, sport en recreatie en Specialistische zakelijke diensten zijn de grootste groeiers.
  • Groningen heeft het laatste jaar ook 4 bedrijven in de scale up top 250 van Nederland staan. Adresults in de branche Marketing & media, Finanxe en Flexsupport in de branche Jobs & recruitment en Voipgrid in de branche Hosting & Telecom komen erin voor.
  • Zoals onderstaande grafiek aangeeft zijn in Groningen diverse bedrijfstakken goed vertegenwoordigd, specialistische zakelijke diensten en handel springen eruit.
 
     
 
 

Wat doet de provincie Groningen voor bedrijven?

Groningen is een stad waar studenten nauw mee verweven zijn. Niet alleen als ze na of tijdens de studie een eigen onderneming oprichten maar ook wordt de kennis van studenten ingezet bij diverse organisaties. Een voorbeeld daarvan is WOO, Werkplaats Online Ondernemen Groningen. Je kunt hier terecht met al je vragen over online ondernemen zoals online marketing, social media, webshops of zoekmachineoptimalisatie. De vraag vanuit de ondernemer wordt vertaald naar een opdracht voor een student welke is gespecialiseerd in de door jou gestelde vraag. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden voor financieringen via de Groninger ondernemersregeling. Dit geldt niet alleen voor start-ups maar voor alle bedrijven in Groningen die zichzelf wensen te verbeteren.

Wat je moet weten als je jouw bedrijf in Groningen wilt verkopen

Wil je goed voorbereid te werk gaan? Lees dan de verschillende berichten die voorhanden zijn via onder andere onze blog of het boek Bedrijf verkopen? / Bedrijf kopen? wat je gratis kan aanvragen via deze link. Na het lezen weet je welke stappen je moet nemen in het proces.

 

Waarde berekenen

Wil je eerst de waarde van je bedrijf bepalen, dan biedt Bedrijventekoop.nl daarvoor een handige tool. Vul je financiële gegevens in en binnen vijf minuten weet je de theoretische waarde van je onderneming.

Hulp nodig?
Monique staat je graag te woord