Bedrijf kopen Noord-Brabant

Wil jij een bedrijf kopen in Noord-Brabant? Wij brengen je snel én direct in contact met verkopende partijen uit het Brabantse landschap. Deze provincie kenmerkt zich door de ouderwetse gezelligheid van de ontelbare Bourgondiërs. En daar hoort traditiegetrouw natuurlijk het jaarlijks carnavalsfeest bij, een écht Brabants worstenbroodje en een verwelkomende cultuur waar je ‘gij’ tegen zegt. Als het grootste bedrijfsovernameplatform van Nederland helpen wij je om dé ideale partner te vinden in Noord-Brabant.

Redenen bedrijf kopen

Bedrijf kopen Noord-Brabant
De redenen waarom je een bedrijf wilt kopen kunnen zeer uiteenlopend zijn. Zo kan je op zoek zijn naar uitbreiding van activiteiten, een MBI-mogelijkheid afwegen óf juist op zoek zijn naar een investeringsmogelijkheid. De meeste bedrijfsovernames vinden vaak plaats via je eigen privé óf zakelijke netwerk. Geef hier dus ook duidelijk aan dat je op zoek bent om een bedrijf over te nemen. Komt hier geen mogelijkheid voorbij? Dan kan je altijd via ons bedrijfsovernameplatform zoeken naar interessante bedrijven om over te nemen.
 
Bekijk ons aanbod

Ondernemingsplan

Voordat je een bedrijf koopt is het verstandig om een ondernemingsplan op te stellen. Hierin maak je inzichtelijk wat voor doelen je hebt én of het een verstandige keuze is. Onderzoek of je als persoon geschikt bent om een bedrijf over te nemen. Wat de markt- en toekomstverwachtingen zijn. En wat de financiële haalbaarheid is van een eventuele overname.
 
Verder dien je naar de sterktes en zwaktes van een onderneming te kijken en dienen de kansen en bedreigingen van de (inter)nationale markt duidelijk te zijn. Stel veel vragen, ga in gesprek met klanten, leveranciers en concurrenten. Luister, kijk en voel wat de onderneming te bieden heeft én wat er dus bij de overname komt kijken. Ook is het verstandig om een bedrijf in het handelsregister op te zoeken voor een uittreksel en de jaarcijfers.

Start de zoektocht

De zoektocht naar een bedrijf begint bij het aanmaken van een duidelijk zoekprofiel. Hierbij dien je voor jezelf de vraag te stellen welk type bedrijf je graag zou willen overnemen. De werkzaamheden die dagelijks terugkomen dienen meegenomen te worden. Ga voor jezelf na wat je leuk vindt, waar je goed in bent, welke uitdagingen je zoekt, waar je energie van krijgt én wat je met name energie kost.

Welke punten je allemaal in je zoekprofiel mee kan nemen? Die hebben wij voor je op een rijtje gezet.
  • De overnameprijs
  • Branche (type bedrijf)
  • Regio (óf zelfs vestigingsplaats)
  • Aantal personeelsleden bedrijf
  • Omzet van het bedrijf
  • Webshop vs bedrijfspand
 
Plaats profiel
Bedrijf kopen Bedrijventekoop.nl

Schakel adviseur in

Een bedrijf kopen is bepaald geen dagelijkse kost. Gedurende het bedrijfsovernametraject is het dan ook de keuze om zaken zelf op te pakken. Of om juist een adviseur in te schakelen. In beiden gevallen kan Bedrijventekoop.nl je helpen. Zo beschikken wij over een groot netwerk met deskundige adviseurs. Ook voorzien wij je van diverse handvaten om zelf een bedrijf te kopen.
 
Vind een specialist
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Noord-Brabant in kaart

Cijfers liegen niet. Vanuit dit standpunt hebben wij de benodigde gegevens van Noord-Brabant voor je op een rijtje gezet.
  • Oppervlakte: 508.205 hectare (490.827 land en 17.374 water)
  • Bevolkingsdichtheid: 519 personen per km2
  • Inwoners: 2.544.806
Eerlijkheid en transparantie zijn de kernwaarden bij de ondernemers in Noord-Brabant. Het succes én de bourgondische instelling van de meeste ondernemers zorgt voor een unieke combinatie die ervoor zorgt dat een verwelkomend karakter ontstaat. Innovatief denken buiten de bestaande kaders. Ook de gunstige ligging met de haven van Moerdijk en Airport Eindhoven zorgt ervoor dat het een provincie is met een goede infrastructuur en een goed ondernemersklimaat.
 
Het aantal bedrijven in Noord-Brabant kent een gestage groei. Zo is dit tussen 2010 en 2018 gegroeid van 186.000 naar 213.000 bedrijven. Onderstaand vind je een overzicht welke bedrijfstakken aanwezig zijn binnen de provincie.
 
 
Wat je als ondernemer van de provincie Noord-Brabant kan verwachten? De provincie biedt middelgrote en kleinere bedrijven (tot 250 medewerkers) financiële ondersteuning op maat om een buitenlandse markt te betreden, te innoveren óf om kansen te realiseren. Maar ook voor startende ondernemers heeft het een apart programma met financiële ondersteuning, óf ondersteuning ter kennis. Hierdoor kunnen startende ondernemers ideeën ontwikkelen en in de markt zetten. De afgelopen jaren hebben deze innovatieve startups gezorgd voor vele nieuwe banen en enkele tientallen miljoenen euro’s aan omzet.
 
Diverse andere initiatieven waarbij ondernemers worden gesteund in het verduurzamen van de Noord-Brabantse economie worden ondersteund. Denk aan Investerings- en samenwerkingsfondsen. Detailhandel, high-tech systemen, agri & food en logistiek kennen een hoge opkomst binnen informatie- en communicatietechnologie.

Waar kunnen wij je bij helpen?

Als het grootste bedrijfsovernameplatform van de Benelux begeleiden wij je graag in het kopen van een bedrijf in Noord-Brabant. Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken. En zet een nieuwe stap richting je nieuwe onderneming!