Bedrijf kopen Drenthe

Wil jij een bedrijf kopen in Drenthe? Dan brengen wij je snel én direct in contact met verkopende partijen uit Drenthe, óf de rest van Nederland. Ongeacht of je op zoek bent naar uitbreiding van activiteiten, zoekt naar een MBI-mogelijkheid óf een investeringsmogelijkheid zoekt. Als hét grootste bedrijfsovernameplatform van de Benelux zijn wij dé ideale partner voor een bedrijf kopen in Drenthe.

Waarom in Drenthe?

Bedrijf kopen Drenthe
De meeste Nederlanders denken bij de provincie Drenthe direct aan hunebedden en natuur. Maar, Drenthe is meer dan dat. Zo is het één van de noordelijke provincies die grenst aan Duitsland. Meerdere grote bedrijven zetten zich in voor de Drentse provincie, ook wel ‘Drenthepeneurs’ genoemd. Denk aan Sensor Universe in Assen, NAM, Smurfit Kappa én RTV Drenthe. Samen de handen uit de mouwen steken. En een mooie samenwerking aan durven gaan! Dan ben je in Drenthe op de juiste plek.
 
Ons aanbod

Maak een zoekprofiel

De zoektocht start bij de vraag wat voor type bedrijf je wilt overnemen. Hierbij dien je direct rekening te houden met de dagelijkse werkzaamheden die bij het type bedrijf komen kijken. Vind je dit lastig? Ga dan de volgende vragen voor jezelf na.
  • Wat vind je leuk?
  • Waar ben je goed in?
  • Welke uitdagingen wil je aangaan?
  • Waar krijg je energie van?
  • Wat kost je met name energie?
Uiteindelijk kom je tot een zoekprofiel waarin verschillende punten naar voren komen. Denk aan de overnameprijs, het type bedrijf én de branche waarin het zich bevindt. Maar ook de regio en vestigingsplaats is van belang. Het aantal personeelsleden, de omzet én of je voor een fysiek bedrijfspand of webshop gaat vormen allen nog keuzes die je moet maken.
 
Plaats een profiel
Bedrijf verkopen

Begin bij eigen netwerk

Vanuit onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander dat de meeste overnames plaatsvinden via eigen netwerk. Begin dus met je eigen zakelijke en privé netwerk. Geef aan dat je op zoek bent naar een bedrijf om over te nemen. Komt hier nog niks uit? Dan kan je de zoektocht vervolgen via een adviseur, accountant, bank, brancheorganisatie óf vakbladen. En natuurlijk bij een bedrijfsovername platform, zoals Bedrijventekoop.nl!

Schakel een adviseur in

Een bedrijf kopen is voor de meeste personen absoluut geen dagelijkse kost. En dat snappen wij als geen ander. Gedurende het traject dien je continu keuzes te maken om zaken zelf op te pakken, óf een adviseur in te schakelen. In beiden gevallen kan Bedrijventekoop.nl je helpen. Zo bieden wij je de juiste handvaten om zelf een bedrijf te kopen. Maar beschikken wij ook over een groot netwerk van deskundige adviseurs. Zij begeleiden je door het gehele traject, óf juist tijdens een specifiek onderdeel als de onderhandelingen. Uiteindelijk zorgt een goede bedrijfsovernameadviseur er altijd voor dat hij meer geld oplevert, dan hij kost.
 
Vind een adviseur
Bedrijfsovernameadviseur Bedrijventekoop.nl

Provincie Drenthe in kaart

De provincie Drenthe is de dunst bevolkte provincie van Nederland. Het heeft een sterk landelijk karakter weten te behouden. Zo zijn er amper plaatsen met een stedelijk karakter. En woont het merendeel van de bevolking in dorpen en op het platteland. De stad Assen staat bekend om de TT-races en het circuit. Verder is Emmen een grote stad met het bekende Wildlands Adventure Zoo Emmen.
  • 24.737 bedrijven in 2010, 47.848 in 2019
  • Bedrijfstakken handel en specialistische zakelijke dienstverlening het grootste
 
 
Als provincie ondersteunt Drenthe bedrijven op verschillende manieren. Zo is hét speerpunt om een sterk regionale economie te creëren voor toekomstbestendige werkgelegenheid. De visie hierachter is dat het hebben van een baan de beste garantie is om mee te doen in de maatschappij. In het beleidskader van de provincie zijn initiatieven vastgelegd die het samen met partners de komende jaren wil ondernemen om de Drentse economie te versterken.
 
De financieringsmogelijkheden voor bedrijven in Drenthe zijn vergroot door aan te haken bij Europese programma’s. De initiatieven om ondernemers te steunen bestaan uit het ‘Ik ben Drents ondernemer’ programma speciaal voor mkb-bedrijven. En het ‘OndernemerFabriek Drenthe’ programma is speciaal voor starters en groeiers die in contact worden gebracht met collega-ondernemers.

Ontvang begeleiding

Zet jij de stap om over te gaan tot een bedrijf kopen in Drenthe? Dan begeleiden wij je graag gedurende dit traject. Kom vrijblijvend in contact met een kennismakingsgesprek. Hier brengen wij de punten in kaart waar wij je mogelijk kunnen ondersteunen. We bieden je hiermee alle handvaten om het bedrijfsovernameproces in goede banen te leiden.