Menu

Profiel nr. 102964

Metaalconstructiebedrijf

30/04/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname
  • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

250.000 - 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Gerenommeerd familiebedrijf met een bestaansrecht van meer dan 40 jaar. Het bedrijf betreft een metaalconstructiebedrijf die al vele jaren actief is in met name Noord- en West-Nederland. Het bedrijf heeft 18 werknemers in dienst (incl. DGA). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een flexibele schil van uitzendkrachten. 

Het bedrijf is gevestigd in een goed geoutilleerd eigen bedrijfspand in Noord-Nederland. De verkoper gaat ervan uit dat het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij wordt gehuurd, maar ook verkoop van het pand is bespreekbaar.

De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. De eigenaar is vanwege leeftijd en gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat, waarbij hij vanzelfsprekend bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten bestaan vooral uit het ontwerpen, produceren en opbouwen van staalconstructies en het leveren en monteren van dak -en gevelbeplating. Daarbij valt te denken aan complete bedrijfsgebouwen, theaters, scholen, musea, hekwerken & trappen.


Onderscheidend vermogen

Uniek aan het familiebedrijf is dat het bedrijf opereert als hoofdaannemer, maar ook als onderaannemer. De onderneming is hierdoor flexibel, de grotere projecten kunnen goed begeleid worden, de handel binnen deze projecten is interessant, naast de productie van het staal en dak –en gevelbeplating. Opdrachtgevers zijn eindgebruikers, architectenkantoren en hoofdaannemers. Met deze partijen bestaan vaak al jarenlange relaties.

De onderneming beschikt over een zeer goed gevulde actuele orderportefeuille. De omvang en diversiteit van projecten is zeer goed te noemen. De onderneming kenmerkt zich door het leveren van een hoge kwaliteit, goede planning en het nakomen van werkafspraken. Er heerst een open cultuur en de lijnen in deze platte organisatie zijn kort.


Overig

De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij 100% van de aandelen worden overgenomen. Er is een uitgebreider informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om de groei- en ontwikkelkansen te benutten, een investeringsmaatschappij of voor een ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.