Profile number 102964

Metaalconstructiebedrijf

30/04/2021 Date added

Located in

Noord-Nederland

General information

Sector

Engineering

Type of company

Metal conversion

Legal entity

Private limited company

Type of transaction

Shares

Life phase enterprise

Full-grown

Employees in FTE

10 - 25

Type of buyer

  • MBI candidate
  • Strategic acquisition
  • Investor


Financial information

Turnover last financial year

> 5.000.000

Asking price

To be agreed

Earnings before taxes

€ 250.000 - € 500.000


Company history/background

Gerenommeerd familiebedrijf met een bestaansrecht van meer dan 40 jaar. Het bedrijf betreft een metaalconstructiebedrijf die al vele jaren actief is in met name Noord- en West-Nederland. Het bedrijf heeft 18 werknemers in dienst (incl. DGA). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een flexibele schil van uitzendkrachten. 

Het bedrijf is gevestigd in een goed geoutilleerd eigen bedrijfspand in Noord-Nederland. De verkoper gaat ervan uit dat het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij wordt gehuurd, maar ook verkoop van het pand is bespreekbaar.

De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. De eigenaar is vanwege leeftijd en gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat, waarbij hij vanzelfsprekend bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.


Company activities

De activiteiten bestaan vooral uit het ontwerpen, produceren en opbouwen van staalconstructies en het leveren en monteren van dak -en gevelbeplating. Daarbij valt te denken aan complete bedrijfsgebouwen, theaters, scholen, musea, hekwerken & trappen.


Unique selling points

Uniek aan het familiebedrijf is dat het bedrijf opereert als hoofdaannemer, maar ook als onderaannemer. De onderneming is hierdoor flexibel, de grotere projecten kunnen goed begeleid worden, de handel binnen deze projecten is interessant, naast de productie van het staal en dak –en gevelbeplating. Opdrachtgevers zijn eindgebruikers, architectenkantoren en hoofdaannemers. Met deze partijen bestaan vaak al jarenlange relaties.

De onderneming beschikt over een zeer goed gevulde actuele orderportefeuille. De omvang en diversiteit van projecten is zeer goed te noemen. De onderneming kenmerkt zich door het leveren van een hoge kwaliteit, goede planning en het nakomen van werkafspraken. Er heerst een open cultuur en de lijnen in deze platte organisatie zijn kort.


Other

De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij 100% van de aandelen worden overgenomen. Er is een uitgebreider informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om de groei- en ontwikkelkansen te benutten, een investeringsmaatschappij of voor een ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.


Metaalconstructiebedrijf
Region
Noord-Nederland
Sector
Engineering
Type
For sale
Turnover
> 5.000.000
Overname
To be agreed

This profile has been put on-hold by the user. It cannot be responded to at this time.