Menu

30/04/2021 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Metaalproducentenindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

10 - 25

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname
 • Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

> 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

€ 250.000 - € 500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Gerenommeerd familiebedrijf met een bestaansrecht van meer dan 40 jaar. Het bedrijf betreft een metaalconstructiebedrijf die al vele jaren actief is in met name Noord- en West-Nederland. Het bedrijf heeft 18 werknemers in dienst (incl. DGA). Daarnaast wordt gebruik gemaakt van een flexibele schil van uitzendkrachten. 

Het bedrijf is gevestigd in een goed geoutilleerd eigen bedrijfspand in Noord-Nederland. De verkoper gaat ervan uit dat het bedrijfspand na overdracht aan de kopende partij wordt gehuurd, maar ook verkoop van het pand is bespreekbaar.

De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen. De eigenaar is vanwege leeftijd en gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat, waarbij hij vanzelfsprekend bereid is mee te werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.


Activiteiten van het bedrijf

De activiteiten bestaan vooral uit het ontwerpen, produceren en opbouwen van staalconstructies en het leveren en monteren van dak -en gevelbeplating. Daarbij valt te denken aan complete bedrijfsgebouwen, theaters, scholen, musea, hekwerken & trappen.


Onderscheidend vermogen

Uniek aan het familiebedrijf is dat het bedrijf opereert als hoofdaannemer, maar ook als onderaannemer. De onderneming is hierdoor flexibel, de grotere projecten kunnen goed begeleid worden, de handel binnen deze projecten is interessant, naast de productie van het staal en dak –en gevelbeplating. Opdrachtgevers zijn eindgebruikers, architectenkantoren en hoofdaannemers. Met deze partijen bestaan vaak al jarenlange relaties.

De onderneming beschikt over een zeer goed gevulde actuele orderportefeuille. De omvang en diversiteit van projecten is zeer goed te noemen. De onderneming kenmerkt zich door het leveren van een hoge kwaliteit, goede planning en het nakomen van werkafspraken. Er heerst een open cultuur en de lijnen in deze platte organisatie zijn kort.


Overig

De verkoper geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij 100% van de aandelen worden overgenomen. Er is een uitgebreider informatiememorandum aanwezig dat (op basis van een ondertekende geheimhoudingsverklaring) aan geïnteresseerde partijen beschikbaar kan worden gesteld.

Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om de groei- en ontwikkelkansen te benutten, een investeringsmaatschappij of voor een ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector.


Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Metaalconstructiebedrijf
Regio
Noord-Nederland
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
> 5.000.000
Overname
N.o.t.k.

Dit profiel is door de gebruiker On-hold geplaatst. Er kan op dit moment niet op gereageerd worden.

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.