Terug naar het overzicht

Tijd voor vakantie!

Iedereen heeft op zijn tijd recht op een adempauze, ook ondernemers. Een tijd van rust om vervolgens na de vakantie weer met frisse moed de tweede helft van het jaar tot een succes te maken. Voor sommige ondernemers is de vakantie juist een periode van stress waarbij alle ballen hoog gehouden moeten worden omdat de helft van het personeel afwezig is.

Hoe voorkom je situaties als deze:

  • Maak tijdig een keuze om het bedrijf voor een bepaalde (rustige) periode te sluiten of indien dit niet kan, zorg dat in elk geval 50% van de bezetting aanwezig is door vakantie te spreiden. 
  • Maak een planning van zaken die in de vakantie opgepakt moeten worden en wijs deze taken toe aan verantwoordelijken binnen het team.
  • Indien het bedrijf gesloten wordt, schakel dan de juiste technieken in. Denk hierbij aan een telefooncentrale die de telefoontjes opvangt, afwezigheidsmelder in de mail of programma’s als Hootsuite om de social media uitingen vooraf in te plannen. Het is tevens mogelijk de vaste lijn door te schakelen naar een mobiel nummer. 
  • Maak vooraf kenbaar welke periode je niet aanwezig bent. Dan zijn je klanten hiervan op de hoogte en weten ze wat ze mogen verwachten.

Het zijn eigenlijk een paar eenvoudige stappen die genomen kunnen worden om vervolgens van je rust te gaan genieten. Neem die rust zodat je ruimte en gelegenheid krijgt om nieuwe ideeën te ontwikkelen waarmee na de vakantie gestart kan worden. Indien je bedrijf toe is aan een volgende stap zoals groei door overname of juist bedrijfsoverdracht, check dan na de vakantie ons platform voor de mogelijkheden!

Prettige vakantie!