Terug naar het overzicht

Het verkopen van een MKB bedrijf gaat nog steeds goed, vanwege langere doorlooptijden lijkt echter een kantelpunt te komen.

Boekel - Er is van alles gaande in de wereld wat van invloed kan gaan zijn op bedrijfsovernames, uit ons onderzoek blijkt dat dit (nog) niet het geval is. De doorlooptijden worden wel wat langer, dat kan duiden op een kantelpunt. Dit is een van de conclusies die getrokken kunnen worden uit de 3e versie van de MKB-Overname Monitor.

 

Multiple

Elk half jaar worden kopers, verkopers en overnameadviseurs aangeschreven met het verzoek een bijdrage te leveren aan de MKB Overname Monitor. Gevraagd wordt naar de details omtrent (gedane) deals met een transactiewaarde vanaf € 100.000 tot € 5.000.000. Het doel van het verzamelen van deze input is om meer transparantie te bieden in de multiples die gehanteerd worden zodat ondernemers met realistische cijfers kunnen rekenen op basis van de juiste omvang en branche. Monique Denis van Bedrijventekoop.nl vult aan “De gegevens zullen we vervolgens ook gaan gebruiken voor een multipletool die we aan het ontwikkelen zijn, waarbij op basis van ervaringscijfers een multiple berekend dan worden”. 

 

Resultaten

De MKB Overname Monitor is een initiatief van Bedrijventekoop.nl en De Hogeschool Utrecht (HU). Edwin Weesie van de HU geeft aan “Uit dit onderzoek blijkt een verschuiving van strategische kopers naar meer MBI kandidaten. Minder aanwezigheid van financiële partijen. Prijzen en waarderingen veranderen ook. Ondernemers kijken nog steeds anders naar een waardering dan de adviseurs.”. 


Voor het volledige rapport en de resultaten van het onderzoek over het 2e en 3e kwartaal van 2022 verwijzen wij naar de website www.mkbovernamemonitor.nl

 

Aanmelden Webinar

Napraten over de resultaten van de 3e MKB Overname Monitor? Meld je nu aan voor het webinar op woensdag 25 januari 2023 om 20.00u. via deze link.