10/08/2023 Geplaatst

Gevestigd in

Meerdere regio’s mogelijk

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Meerdere opties

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

  • Aandelentransactie
  • Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

25 - 50

Type koper

Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € > 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 0 - € 5.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 2.500.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een groeiend aantal industriële ondernemers zal in de komende jaren hun bedrijf willen verkopen om van een welverdiend pensioen te gaan genieten. Opvolging in de familie is echter steeds minder vaak een optie. Onze onderneming is opgezet om veelbelovende bedrijven over te nemen en samen met de eigenaar verder uit te bouwen en te laten groeien. Hiermee positioneert onze onderneming zich bewust tussen private equity investeerders en management buy-in als een veilige optie waarbij we een balans zoeken tussen een financiële exit voor de eigenaar, respect voor het opgebouwde bedrijf en continuïteit voor het team dat doorgaat.

De onderneming investeert alleen in gezonde bedrijven met groeipotentie en heeft geen plannen om de bedrijven na een aantal jaren weer te verkopen. De focus ligt op waarde-creatie voor de lange termijn waarvan de uittredende eigenaars kunnen meeprofiteren.


Activiteiten van het bedrijf

Onze onderneming is gestart door ervaren high-tech ondernemers. Na oprichten en uitbouwen van 3D metaalprinterbouwer Additive Industries en fotonica scale-up PhotonFirst zorgen ze nu samen voor een oplossing van het MKB opvolgingsprobleem.


Onderscheidend vermogen
  • Wij zoeken bij de aankoop van bedrijven bewust naar een balans tussen de overnamesom, respect voor wat de ondernemer heeft opgebouwd (zijn legacy) en de zorg voor het team dat doorgaat. 
  • We bouwen een nieuwe gezond groeiende industriële groep en hebben geen plannen om de bedrijven weer te verkopen, we zijn dus geen investeerders maar ondernemers. 
  • Uittredende eigenaren kunnen deels participeren in deze nieuwe groep en zo betrokken blijven bij het bedrijf dat ze hebben opgebouwd zonder hiervoor nog de (eind)verantwoordelijkheid te dragen.

Overig

Graag gaan we persoonlijk in gesprek met oprichters en eigenaars die overwegen om hun bedrijf te verkopen om te onderzoeken of er een mogelijke fit is.


Veelbelovende industriële bedrijven
Regio
Meerdere regio’s mogelijk
Branche
Industrie
Type
Te koop gevraagd
Omzet
1.000.000 - > 5.000.000
Overname
0 - 5.000.000