Wonen op Curacao

Buiten Europa

Algemene informatie

Branche:
Bedrijfsruimten

Soort bedrijf:
Overig

Rechtsvorm:
VOF

Transactievorm:
Activa / passiva transactie

Type koper:
Investeerder

Levensfase onderneming:
Volwassen


Financiële informatie

Omzet indicatie:
100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting:
0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1.000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
0


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ondernemer heeft bijna 20 jaar met zijn gezin op Curaçao gewoond. Hij is sinds medio 2009 weer terug in Nederland en werkt als accountant/directeur bij een groot landelijk accountantskantoor. Ondernemer ontwikkelt en verhuurt vastgoed, huizen en appartementen, op Curaçao.

De afgelopen jaren zijn er 10 huizen en appartementen gerealiseerd en in de verhuur genomen. Er is toezegging van de huisbank op Curaçao voor financiering van de afbouw van een bestaand appartementencomplex door de nieuwbouw van 4 drie-slaapkamer appartementen bovenop 2 bestaande appartementen. De bouw hiervan start naar verwachting eind 2018 en zal bijna 1 jaar in beslag nemen.  Eind 2019 zijn er dan naar verwachting 14 units gerealiseerd en in de verhuur.


Activiteiten van het bedrijf

De visie van Wonen op Curaçao is: Iedereen op Curaçao moet naar tevredenheid veilig kunnen wonen in  een omgeving waar hij of zij zich thuis voelt.

Vanuit deze visie is de missie van Wonen op Curaçao dan ook als volgt: Wonen op Curaçao wil op de Curaçaose woningmarkt een betrouwbare partij zijn die zorgt voor goed en betaalbaar en ook veilig wonen nu en in de toekomst. Wij zorgen voor huisvesting van mensen op Curaçao en dragen bij aan een prettige en veilige woonomgeving en zo mogelijk goede onderlinge contacten tussen de bewoners met als doel dat iedereen zich thuis voelt.

Werkwijze: Wonen op Curaçao richt zich op betaalbare huisvesting op Curaçao voor de lokale werkende bevolking door aankoop van onafgebouwde en vervallen woningen en appartementen en vastgelopen of lang te koop staande vastgoedprojecten, afbouw, renovatie en lange termijn verhuur.


Onderscheidend vermogen

Er zijn voldoende mogelijkheden om verder te investeren door aankoop van onafgebouwde en vervallen, maar ook van nieuwe opgeleverde en bestaande al dan niet verhuurde appartementencomplexen, al dan niet volledig afgebouwd.

De ambitie van ondernemer is om met Wonen op Curaçao de komende jaren door te groeien van 14 naar ca. 50 units, door met name kleinschalige appartementencomplexen op Curaçao aan te kopen, zo nodig af te bouwen en/of op te knappen en daarna langdurig te verhuren.


Overig

Financiers worden uitgenodigd om in deze financieringsbehoefte te voorzien:

Minimaal: EUR 100.000 / Rente op jaarbasis: 6% / Rentebetaling: maandelijks / Zekerheden: tweede hypotheek op vastgoed en persoonlijke borgstelling van ondernemer / Looptijd: 5 jaar / Aflossing: in 1x

Participatie is ook mogelijk. Verwacht rendement incl. waardestijging vastgoed is 6-12%.

Wonen op Curaçao zoekt voor uitbreiding van haar vastgoedportefeuille financiers en/of investeerders die via vreemd vermogen (of via eigen vermogen) willen financieren / participeren en zo een redelijk rendement willen maken, zonder veel risico te lopen. Risico is er altijd, maar het risico lijkt overzichtelijk doordat er geleend wordt aan ondernemer in privé en hij zelf ook aanzienlijk heeft geïnvesteerd in Wonen op Curaçao. Daar komt bij dat het niet gaat om een investering in dure toeristische tijdelijke vakantieverblijven, maar dat het gaat om investeringen in appartementen en kleinere woningen gericht op de lokale bevolking om te Wonen op Curaçao.


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.