Wonen op Curacao

Buiten Europa

Algemene informatie

Branche:
Bedrijfsruimten

Rechtsvorm:
VOF

Soort bedrijf:
Overig

Transactievorm:
Activa / passiva transactie


Financiële informatie

Omzet indicatie:
100.000 - 250.000

Resultaat voor belasting:
0 - 100.000

Indicatie overnamebedrag:
500.000 - 1.000.000

Aantal medewerkers (in FTE):
N.v.t.


Bedrijfshistorie / achtergrond

Ondernemer heeft bijna 20 jaar met zijn gezin op Curaçao gewoond. Hij is sinds medio 2009 weer terug in Nederland en werkt als accountant/directeur bij een groot landelijk accountantskantoor. Ondernemer ontwikkelt en verhuurt vastgoed, huizen en appartementen, op Curaçao.

De afgelopen jaren zijn er 10 huizen en appartementen gerealiseerd en in de verhuur genomen. Er is toezegging van de huisbank op Curaçao voor financiering van de afbouw van een bestaand appartementencomplex door de nieuwbouw van 4 drie-slaapkamer appartementen bovenop 2 bestaande appartementen. De bouw hiervan start naar verwachting eind 2018 en zal bijna 1 jaar in beslag nemen.  Eind 2019 zijn er dan naar verwachting 14 units gerealiseerd en in de verhuur.


Activiteiten van het bedrijf

De visie van Wonen op Curaçao is: Iedereen op Curaçao moet naar tevredenheid veilig kunnen wonen in  een omgeving waar hij of zij zich thuis voelt.

Vanuit deze visie is de missie van Wonen op Curaçao dan ook als volgt: Wonen op Curaçao wil op de Curaçaose woningmarkt een betrouwbare partij zijn die zorgt voor goed en betaalbaar en ook veilig wonen nu en in de toekomst. Wij zorgen voor huisvesting van mensen op Curaçao en dragen bij aan een prettige en veilige woonomgeving en zo mogelijk goede onderlinge contacten tussen de bewoners met als doel dat iedereen zich thuis voelt.

Werkwijze: Wonen op Curaçao richt zich op betaalbare huisvesting op Curaçao voor de lokale werkende bevolking door aankoop van onafgebouwde en vervallen woningen en appartementen en vastgelopen of lang te koop staande vastgoedprojecten, afbouw, renovatie en lange termijn verhuur.


Onderscheidend vermogen

Er zijn voldoende mogelijkheden om verder te investeren door aankoop van onafgebouwde en vervallen, maar ook van nieuwe opgeleverde en bestaande al dan niet verhuurde appartementencomplexen, al dan niet volledig afgebouwd.

De ambitie van ondernemer is om met Wonen op Curaçao de komende jaren door te groeien van 14 naar ca. 50 units, door met name kleinschalige appartementencomplexen op Curaçao aan te kopen, zo nodig af te bouwen en/of op te knappen en daarna langdurig te verhuren.


Overig

Financiers worden uitgenodigd om in deze financieringsbehoefte te voorzien:

Minimaal: EUR 100.000 / Rente op jaarbasis: 6% / Rentebetaling: maandelijks / Zekerheden: tweede hypotheek op vastgoed en persoonlijke borgstelling van ondernemer / Looptijd: 5 jaar / Aflossing: in 1x

Participatie is ook mogelijk. Verwacht rendement incl. waardestijging vastgoed is 6-12%.

Wonen op Curaçao zoekt voor uitbreiding van haar vastgoedportefeuille financiers en/of investeerders die via vreemd vermogen (of via eigen vermogen) willen financieren / participeren en zo een redelijk rendement willen maken, zonder veel risico te lopen. Risico is er altijd, maar het risico lijkt overzichtelijk doordat er geleend wordt aan ondernemer in privé en hij zelf ook aanzienlijk heeft geïnvesteerd in Wonen op Curaçao. Daar komt bij dat het niet gaat om een investering in dure toeristische tijdelijke vakantieverblijven, maar dat het gaat om investeringen in appartementen en kleinere woningen gericht op de lokale bevolking om te Wonen op Curaçao.


Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen over dit profiel. Het enige wat je hoeft te doen is het reactieformulier in te vullen en wij brengen je direct in contact met de (ver)kopende partij. In het reactieformulier is ruimte om al je vragen te stellen.

Je gegevens zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.


Postcode

Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


E-mail

Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

Mobiele Telefoon

Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.