Profiel nr. 65608

Specialistisch aannemingsbedrijf voor prefab woninguitbreiding

17/09/2018 Geplaatst

Gevestigd in

Zuid-Holland

Algemene informatie

Branche

Bouw

Soort bedrijf

Aannemingsbedrijf

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 2.500.000 - € 5.000.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De onderneming is ruim 30 jaar geleden opgericht. In oorsprong gestart als een traditioneel aannemingsbedrijf. In 2006 zijn de aandelen van vader overgedragen aan de huidige DGA. Vanaf 2006 heeft de onderneming zich meer en meer gespecialiseerd in het realiseren van prefab aanbouwen en dakopbouwen.

De huidige DGA (midden veertiger) wil de onderneming overdragen om zich te kunnen richten op overige bouwgerelateerde B2B activiteiten. Noodzakelijke kernkwaliteiten voor verdere groei (organisatie vermogen, budgettering, controle en gevoel voor geld en tijd) zijn relatief minder goed ontwikkeld dan de kernkwaliteiten, passende bij een startfase (vakbekwaamheid, motivatie, drive en innovatie).


Activiteiten van het bedrijf

De kernactiviteiten zijn verkoop, werkvoorbereiding, inkoop, assemblage in eigen werkplaats en installatie bij de klant.

Het gaat met name om prefab standaardoplossingen voor woninguitbreidingen (aanbouw en dakopbouw). De onderneming is hoofdaannemer en draagt hierbij de eindverantwoording. De specialistische werkzaamheden (dakdekking, binnen-afwerking (stuc- en spuitwerk), metselwerken, installatiewerken, enzovoorts) worden uitbesteed.


Onderscheidend vermogen

Onderscheidende kenmerken zijn:

  • Het combineren van prefab- en traditionele bouw;
  • Het integreren van maatwerk binnen standaard oplossingen;
  • Goede kwaliteit gebaseerd op jarenlange ervaring en historie;
  • Korte doorlooptijd van realisatie;
  • Het businessmodel is uitstekend schaalbaar binnen het directe marktbereik, zijnde Randstad, zuidelijk Noord-Holland, Noord-Brabant en Midden Nederland.

Met name door de standaard werkmethoden en de -in het personeel verankerde- kennis, ervaring en teamgeest. De commerciële inspanningen (webvertising) zijn relatief beperkt. Via mond-op-mondreclame en organisch (deels betaald) zoekverkeer wordt de orderportefeuille desalniettemin ruimschoots van te voren (6 maanden) met opdrachten gevuld. Door relatief beperkte inspanningen is een substantiële groei goed haalbaar. De onderneming beschikt over eigen en uitgebreid materieel, een goed geoutilleerde mechanische werkplaats en eigen transportmiddelen.


Overig

De opdrachtenportefeuille is steeds voor tenminste 6 maanden gevuld. De personele omvang is 10 werknemers, totaal 9 FTE. Het kader (werkvoorbereiding (WVB), calculatie en verkoop) is multi-inzetbaar. Voor iedere kaderfunctie is in een back-up voorzien. Het team is goed op elkaar ingespeeld.

De onderlinge werkverhoudingen en de werksfeer zijn goed. Incidenteel wordt het team uitgebreid met ZZP-ers, timmerlieden. De stijl van leidinggeven is open en participatief. Dit sluit aan bij een breed gedragen verantwoordelijkheidsgevoel en taakvolwassenheid van de werknemers. De organisatie kan operationeel zonder DGA. De operationele betrokkenheid van de DGA is relatief beperkt.


Afbeeldingen
Specialistisch aannemingsbedrijf voor prefab woninguitbreiding
Regio
Zuid-Holland
Branche
Bouw
Type
Te koop aangeboden
Omzet
2.500.000 - 5.000.000
Overname
500.000 - 1.000.000