Profiel nr. 65259

Efficiënte paardentraining met innovatieve sensor technologie

14/08/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Algemene informatie

Branche

ICT-Dienstverlening

Soort bedrijf

ICT dienstverlening

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Activa / passiva transactie

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 0 - € 100.000

Indicatie overnamebedrag

€ 500.000 - € 1.000.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond
Het bedrijf is 5 jaar geleden opgericht door Menke Steenbergen: Zij is een dierenarts en betrokken bij de paarden business. Het paarden trainen is een ouderwetse business en Menke ontdekte dat met goede informatie (app en sensor) de resultaten flink stegen. Rein sensors besparen geld. Het trainen van paarden is duur en tijdverslindend. IPOS technologie bespaart paarden eigenaren geld door het efficiënter maken van de paarden training. De Rein sensors geven inzichten die:
  • Miscommunicatie vermijden, zodat het paard sneller begrijpt
  • Overbelasting door eindeloos herhalen en/of asymmetrie van rijders voorkomt
  • Blessures in een vroeg stadium ontdekt, wat het voor eigenaren mogelijk maakt om erger te voorkomen
Validatie:
 
POS heeft haar beta versie in 17 landen verkocht en lanceert nu de presale campagne voor de eerst commerciële versie. De eerste orders stromen binnen en distributeurs staan in de rij om partner te worden.
 
Awards en financiering:
 
IPOS heeft de ‘Sports Innovator Award’ ontvangen van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid, welzijn en sport.

Activiteiten van het bedrijf
Unieke sensoren; POS ontwikkelt en verkoopt Rein sensoren succesvol aan ruiters. De sensoren staan in verbinding met het bit in de mond van het paard en meet de hoeveelheid druk die wordt uitgeoefend op het bit. De Rein sensoren registreren hoe de rijder communiceert met het paard. Met slimme algoritmes vertalen we de data in de ruiters informatie. Wij voorzien direct in feedback aan zowel de rijder als de coach via een smartphone applicatie, zodat de rijder onmiddellijk zijn of haar rij skills kan verbeteren en daarmee hun prestatie. Hiermee kunnen zij specifieke doelen stellen voor elke training. De resultaten worden opgeslagen in een DATA cloud welke het mogelijk maakt om analyses te maken over een bepaalde periode en met anderen.  

Onderscheidend vermogen
Unieke sensoren en concept. Op dit moment is er geen concurrent aanwezig. Door het voorzien van informatie maakt IPOS’s technologie het trainen van paarden efficiënter en daarmee minder duur. Wij doen dit op twee manieren:
1.Wij verbeteren de communicatie tussen paard en rijder
2.Wij voorkomen blessures

Overig
Testimonium: “Het ontwikkelen van goed contact met de paard zijn mond is een belangrijke voorwaarde voor goede communicatie met het paard. Ik denk dat zulke metingen interessant zijn voor het bewustzijn van rijders, maar ook voor instructeurs.” Wijlen Wim Ernes, internationaal 5* dressuur jurylid en voormalig trainer van het Nederlandse team

Efficiënte paardentraining met innovatieve sensor technologie
Regio
Noord-Brabant
Branche
ICT-Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
0 - 100.000
Overname
500.000 - 1.000.000