Profiel nr. 64987

Cash & Carry handelscentrum voor bomen en planten

21/03/2017 Geplaatst

Gevestigd in

Europa

Algemene informatie

Branche

Agri-food

Soort bedrijf

Overig

Rechtsvorm

N.v.t.

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

  • MBI kandidaat
  • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

N.o.t.k.

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

De te koop aangeboden onderneming is een in Polen gevestigde besloten vennootschap naar Pools recht: Sp. z o.o. De onderneming betreft een cash&carry handelscentrum van bomen en tuinplanten. Afnemers zijn particulieren, kleinschalige tuincentra en hoveniers. Er is weinig concurrentie in de regio. De huidige ondernemer nadert de pensioengerechtigde leeftijd. Er is geen bedrijfsopvolger voor de activiteiten op deze locatie. De ondernemer is bereid om na verkoop te zorgen voor een goede kennisoverdracht en de kopers bij te staan in de startfase. Het meest logische profiel van de kopende partij is een kweker met dezelfde of een aanpalende specialisatie welke haar activiteiten wil uitbreiden op de Poolse markt.


Onderscheidend vermogen

Investeringsoverwegingen zijn: - Actieve marktbenadering brengt groeikansen; - Groei door uitbreiding van activiteiten; - Schaalvoordelen en synergie-effecten; - Weinig concurrenten in de regio.


Overig

Het is ook mogelijk om op deze locatie een grootschalig, professioneel tuincentrum te vestigen. Deze ontbreekt in de regio. Binnen de onderneming zijn, exclusief directie, circa 5 medewerkers werkzaam. Het personeel bestaat uit goed opgeleide Poolse medewerkers. De onderneming is gevestigd in West-Polen in één van de best ontwikkelde en welvarendste regio’s van Polen. De vestigingsplaats ligt binnen een straal van 30 kilometer van de stad Pozna?. Het onroerend goed dat betrekking heeft op de cash&carry locatie is onderdeel van de over te nemen onderneming en bestaat uit 3 hectare grond met tunnels voor de opslag van bomen en planten, de buitenplaats en een loods van circa 500 m2. Naast de bedrijfslocatie beschikt de ondernemer ook nog over ander onroerend goed in Polen, binnen een straal van 3 kilometer van het bedrijf. Dit bestaat uit landbouwgrond, circa 8,5 hectare, verdeeld over drie percelen, en twee aangesloten woningen (twee onder een kap). (Delen van) dit overig onroerend kunnen optioneel worden overgenomen. Overnamebedrag is op aanvraag beschikbaar. Reageer en dan nemen wij contact met u op.


Cash & Carry handelscentrum voor bomen en planten
Regio
Europa
Branche
Agri-food
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
N.o.t.k.