Profiel nr. 107873

Werving en Selectiebureau in de bouw wil in contact komen met een MBI-er

01/05/2024 Geplaatst

Gevestigd in

West-Nederland

Ook interessant voor

Midden-Nederland

Algemene informatie

Branche

Dienstverlening

Soort bedrijf

Uitzenden, detacheren

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

5 - 10

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Investeerder
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

Vertrouwelijk

Indicatie overnamebedrag

€ 100.000 - € 250.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

In de negentiger jaren is het bedrijf gestart als algemeen uitzendbureau. Na enige jaren heeft men de focus gericht op de bouw (UTA) en heeft men de uitzending achter zich gelaten en is gaan detacheren. Weer later zijn daar de werving- en selectieactiviteiten aan toegevoegd. Inmiddels zijn we ruim 20 jaar primair actief als werving en selectiebureau / detacheerder in de bouw en secundair in o.a. vastgoed en projectontwikkeling.

Het bedrijf is gevestigd in de Randstad en Brabant en daar ook voornamelijk actief.  


Activiteiten van het bedrijf

Zowel landelijk opererende bouwondernemingen als lokale aannemers behoren tot ons clientenbestand. Primair richten we ons op het MKB. De consultants zijn verantwoordelijk voor beide activiteiten: het werven en selecteren van professionals die een vast dienstverband ambiëren en professionals die gedetacheerd willen worden. We volgen bij detachering de UTA-CAO en zijn, als werkgever, aangesloten bij het pensioenfonds voor de Bouwnijverheid.    


Onderscheidend vermogen

Gezien toekomstige ontwikkelingen kan verdieping of verbreding het bedrijf een krachtige impuls geven. Ook het voortzetten en uitbreiden van de huidige activiteiten is een optie en kan relatief eenvoudig gerealiseerd worden binnen de huidige doelgroepen. Ook dan is een prima rendement te realiseren.

Het bedrijf is VCA en NEN gecertificeerd. De werkprocessen zijn transparant en goed beschreven waardoor uitbreiding relatief snel gerealiseerd kan worden. Er is een sterke focus op een zorgvuldige selectie en derhalve kwaliteit. We maken daarbij gebruik van in eigen beheer ontwikkelde tools. Met een lage overhead worden er goede rendementen behaald. Intern zijn er 4 FTE’s werkzaam.

De loon- en bedrijfsadministratie zijn vrijwel in z'n geheel uitbesteed.


Overig

De verkoper wil graag in contact komen met een MBI-er die de volgende stap naar verbreding, verdieping of voortzetting van de huidige activiteiten wil zetten. De MBI-er zal, onder begeleiding van de verkoper de operationele verantwoordelijkheid op zich nemen. Zodra er, binnen 1 tot 2 jaar een stevige basis is gelegd voor verdere groei zal de huidige eigenaar een stap terug doen (leeftijd) en de resterende aandelen aan de MBI-er aanbieden tegen een markconforme prijs.   

Voor de juiste MBI-er wil de verkoper in eerste instantie een klein aandelenbelang in het bedrijf overdragen. Eigen vermogen van de MBI-er, al dan niet in samenwerking met een investeerder, is derhalve een vereiste. De omvang van dat belang zal onderwerp van overleg zijn. De verkoper zal t.z.t. een verkooprijs aanhouden met een terugverdientijd van 5 jaar. Voor een MBI-er met voldoende kennis, ervaring en voldoende eigen middelen is dit een interessante propositie.


Werving en Selectiebureau in de bouw wil in contact komen met een MBI-er
Regio
West-Nederland
Branche
Dienstverlening
Type
Te koop aangeboden
Omzet
Vertrouwelijk
Overname
100.000 - 250.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.