Profiel nr. 107843

Landgoed zoekt investeerder(s) met ervaring in zorgvastgoed transformaties

18/04/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Midden-Nederland

Ook interessant voor

  • Noord-Nederland
  • Oost-Nederland
  • West-Nederland
  • Zuid-Nederland

Algemene informatie

Branche

Bedrijfsruimten

Soort bedrijf

Beleggingsobject

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Nader te bepalen

Levensfase onderneming

Volwassen

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

Investeerder


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 1.000.000 - € 2.500.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

Vertrouwelijk


Bedrijfshistorie / achtergrond

Een ervaren ondernemer heeft de mogelijkheid tot het overnemen van een aantal historische objecten gelegen op een landgoed/buitenplaats. 

Het betreft een bijzondere locatie met maar liefst 4 Rijksmonumenten, waaronder een statige hoofdwoning (800 m2), een Koetsgebouw, een Postgebouw en de Priorij (5.500 m2), gelegen op een prachtig stuk natuur van 9 hectare aan de Vecht.

Het is momenteel operationeel als business center, hotel en biedt event ruimtes van diverse formaten, inclusief een eigen kerk waar trouwerijen en uitvaarten plaatsvinden.

Het heeft tevens momenteel een 'non-profit' thema, gericht op 'Kunst & Wetenschap'. Ondanks dit, is de onderneming in 2024 winstgevend.

De onderneming van de koper zal het object en de exploitatie overnemen en via een commerciëlere propositie in de markt brengen, waarbij we momenteel al diverse huuropties hebben. Een zorgpartij (de directe overburen) heeft interesse getoond in de ruimtes die kunnen worden herontwikkeld tot 25 zorgstudio's.


Activiteiten van het bedrijf

Hoewel de exploitatie reeds winstgevend is, hebben de huidige eigenaren besloten de maatschappelijke activiteiten te stoppen. Dit biedt de kopers de gelegenheid om het landgoed en de daarop gelegen objecten optimaal te kapitaliseren, en een route richting transformatie naar zorg in te slaan.

Oplossingsbenadering: Hotel voor toeristisch (focus op conferenties) en non-toeristisch bezoek (zorg/maatschappelijke focus).

Het investeringsproject benadert deze problemen op een innovatieve manier door het concept van vitale gemeenschappen te omarmen. 

In deze vitale gemeenschappen zullen jong en oud samenleven (of werken), waarbij ouderen kunnen worden ondersteund, terwijl alle benodigde voorzieningen in de buurt beschikbaar zijn, zoals winkels, gezondheidscentra, sportfaciliteiten en openbaar vervoer.


Onderscheidend vermogen

De exploitatie is reeds winstgevend. 

De ondernemer heeft de mogelijkheid om delen van de objecten van het landgoed te transformeren naar zorgvastgoed. Er heeft zich al een geinteresseerde partij gemeld. Dit betreft de grootste zorgverlener uit de regio.

Er zijn geen concurrenten in de directe omgeving voor ons concept. Men onderscheidt zich steeds meer van andere locatieaanbieders, vanwege de unieke ruimtes (unieke architectuur) en grote variatie van conferentie en meeting ruimtes, alsmede coworking plekken in een inspirerende omgeving (in tegenstelling tot een gekraakte fabriekshal).


Overig

De financieringsbehoefte bestaat uit:

  • aankoop vastgoed (EUR 7.000.000) +/+;
  • exploitatie pijplijn (EUR 1.000.000) (activa-passiva)
  • Totaal: EUR 8.000.000

Hiervan is reeds een substantieel deel van toegezegd. 

Hierdoor resteert nog een externe financieringsbehoefte van EUR 3.500.000.

De ondernemer staat open voor meerdere financieringsvormen, maar heeft de voorkeur voor een financiering middels het verkrijgen van aandelen. De investeerder heeft idealiter ervaring in het ontwikkelen en exploiteren van (zorg)vastgoed.

De minimale ticketsize per investeerder bedraagt +/- EUR 450.000.


Landgoed zoekt investeerder(s) met ervaring in zorgvastgoed transformaties
Regio
Midden-Nederland
Branche
Bedrijfsruimten
Type
Te koop aangeboden
Omzet
1.000.000 - 2.500.000
Overname
250.000 - 500.000