Profiel nr. 107510

Pand met proeflokaal en jonge brouwerij 300-400 HL

22/04/2024 Geplaatst

Gevestigd in

Noord-Brabant

Ook interessant voor

Heel Nederland

Algemene informatie

Branche

Industrie

Soort bedrijf

Voedingsindustrie

Rechtsvorm

BV

Transactievorm

Aandelentransactie

Levensfase onderneming

Groeiend

Aantal medewerkers (in FTE)

< 5

Type koper

 • MBI kandidaat
 • Strategische overname


Financiële informatie

Omzet indicatie

€ 100.000 - € 250.000

Indicatie overnamebedrag

€ 250.000 - € 500.000

Resultaat voor belasting

€ 0 - € 100.000


Bedrijfshistorie / achtergrond

Sinds 2021 na een periode van twee jaar experimenteren met een kleine ketel van 75 liter en zes gistingsvaten van 26 liter; een brouwerij opgezet met 1000 liter brouwhuis en 7 gistingsvaten van 750 liter. Sinds februari 2021 actief met onderscheidend merk en unieke identiteit (labels, glazen, viltjes, brochures, gift sets en eigen website) en klantenbestand van een aantal supermarkten, speciaalzaken en regionale horeca. Consumenten ook landelijk via website, diverse overige distributiekanalen, eigen proeflokaal.


Activiteiten van het bedrijf

Bierproductie in kleinschalige industrieel/ambachtelijke omgeving tot 400HL met unieke merkbeleving; botteling op blik en op fust. Goed opgebouwd regionaal netwerk. Ook regionale festivals.

Eigen proeflokaal met 15-taps installatie, en 2x 500 liter tanks voor pils in de kelder. Proeflokaal: bier proeverijen, reserveringen, feesten en partijen, pub & beerquiz, muziek events. Binnen goed voor 60 tot 80 gasten. Buiten groot terras voor minstens 80 gasten.


Onderscheidend vermogen

Alle vergunningen aanwezig, omgevingsvergunning, accijns vergunning. Elektriciteitsvoorzieningen. Scope 10 certificaat m.b.t. tot verzekerbaarheid. Risico-inventarisatie; personeel overname niet verplicht.

Bewezen succes met proeflokaal met een omzetwaarde tussen 400-600K. De brouwerij 150K met potentie naar 400K. Succesvolle bieren worden inmiddels in grotere volumes extern gebrouwen. Jonge installatie.

Verkoop brouwerij en pand kunnen worden gesplitst al heeft verkoop van de gehele configuratie, pand met proeflokaal en brouwerij, inclusief merk en klanten de voorkeur. Eigen bar voor festivals; externe opslag, droog en gekoeld, dichtbij (maandelijks opzegbaar) naast eigen droge en natte opslag.

Omzet indicaties: proeflokaal 400K; brouwerij 300K. Het bedrijf is de startup voorbij. Geen afhankelijkheid van een grote brouwer of externe financier, alles uit eigen middelen opgezet. Pand en installaties in eigen beheer. Goede ratings op Untappt. Actief op instagram. Kortlopende leverancierscontracten. Administratieve zaken zoals barcodes en statiegeldwetgeving ook aanwezig in geval van merkovername.


Overig

Ons bedrijf zoekt een overnamekandidaat bij voorkeur met expansieve intenties. Een brouwerij of horecagelegenheid die zoekt naar een eigen (extra) bier volume of de voortzetting van het door ons opgezette merk.

De partij kan gebruik maken van onze opgedane ervaring, infrastructuur en netwerken. De brouwerij en het horeca deel zijn een goede basis voor uitbouw/expansie. Met of zonder het merk, de prijs is all-in hetzelfde inclusief voorraden. Indicatie overnamebedrag is ter bespreking. 

Bij interesse wordt ook gevraagd naar mogelijkheden om het pand met omzetpotentie over te nemen. Dat heeft de voorkeur. De koper mag zelf bepalen wat deze met het horeca deel wil, geadviseerd wordt een verdere uitbouw van een speciaal bier gelegenheid en een unieke regionale beleving (eigen) speciaal bieren of onder een goed lopend merk. 

De brouwerij is gevestigd in Sint Michielsgestel. Netwerken co-financiering aanwezig bij serieuze kandidaten.


Pand met proeflokaal en jonge brouwerij 300-400 HL
Regio
Noord-Brabant
Branche
Industrie
Type
Te koop aangeboden
Omzet
100.000 - 250.000
Overname
250.000 - 500.000
Contact met dit profiel Bewaar als favoriet

Interesse of meer informatie?

Je kunt gratis en vrijblijvend in contact komen met de aanbieder van het profiel. Na het invullen van je e-mailadres kun je je interesse kenbaar maken of meer informatie aanvragen. De door ons gevraagde data zijn uitsluitend bedoeld voor het leggen van contact en zullen dan ook discreet behandeld worden door de ontvangende partij.

Zo kom je in contact:

 • Vul hieronder je e-mailadres in
 • Wanneer deze reeds bekend is, log in of klik op wachtwoord vergeten
 • Vul vervolgens het reactieformulier in en verzend het
 • Wij controleren je reactie en sturen hem door naar de aanbieder
 • De aanbieder neemt binnen 7 dagen contact met je op
 • Na 7 dagen niks gehoord? Laat het ons weten

 • Begeleidende tekst voor aanbieder

  • Stel eventuele vragen
  • Geef aan vanwaar er interesse is
  • Vertel iets over je achtergrond

  Beschikbaar eigen vermogen

  Let op: voor financiering van een bedrijfsovername is minimaal 25% eigen inbreng vereist.


  Deze gegevens zijn enkel bedoeld voor het tot stand brengen van contact. De gegevens worden door ons gecontroleerd voordat we ze doorsturen naar de aanbieder. Reacties die incompleet zijn of niet kloppende gegevens bevatten worden niet doorgestuurd.

  Postcode

  Vul uw postcode en huisnummer in en uw adres wordt automatisch geladen.


  E-mail

  Vul de juiste gegevens in, zodat de profielplaatser contact met je op kan nemen.

  Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.

  Mobiele Telefoon

  Als we contact met je opnemen doen we dat altijd vertrouwelijk.


  Na het plaatsen van deze reactie wordt automatisch een account voor je aangemaakt. Van hieruit kun je makkelijk deze en eventuele volgende reacties beheren. Creëer hieronder een wachtwoord. Het wachtwoord moet minimaal 6 karakters lang zijn.